View Single Post
Eski 01-05-2011, 11:24   #461
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emineakman79 Mesajı Göster
Merhaba geçenlerde 3 adet limoni servi fidanı aldım ama yağmurlar yüzünden bahçeye sonra ekerim diye balkonumda beklettim fidanları 1 hafta boyunca. Ancak fidanların olduğu saksıdan balkonuma bir karınca istilası başladı. Dalları kontrol ettiğimde karıncalarla işbirilği yapabilecek herhangi bir zararlı da görmedim, demek ki karıncaların yuvası saksının içinde yani köklerde veya köklere yakın bir yerde. Karıncalar fidanlara veya köklerine zarar verirler mi onlardan nasıl kurtulabilirim? Forumda önerilen ev türü ilaçlar genelde yapraklar, bitkinin üst bölümü içindi, köklere ne yapılabilir?
Karıca bitkilerinize yaprak bitleri taşıyarak zarar verir. Mutlaka sizin bahçenizde de vardır. Göz göre göre daha fazlasını bahçeye sokmanın gereği yok.

Dikmeden önce saksı boyları uygunsa bir kovaya sokun ve su doldurun. Su toprak hizasını geçsin, yarım saat bekleyin. Bir litre suya bir kahve fincanı da sirke katın. Su toprağın her yerine işlemeye başlayınca karıncalar dışarı çıkacaklar ve su yüzünde toplanacaklar. Temizleyin, fidanları sudan çıkarın iyice süzülsün, tavlansın, yerine dikersiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön