View Single Post
Eski 29-04-2011, 09:33   #25
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Açıkçası ben de daha proje açıklanır açıklanmaz, daha 1 dakika geçmeden, TV'de abartılı şekilde itiraz edenleri ciddiye almıyorum. Duygusal bir milletiz, iş konusunda bile profesyonel olamıyoruz. Bir şeye itiraz etme sebebimiz "Ama ben O'nu hiç sevmiyorum" olabiliyor.

Bu konuda 3-5 ay sonra yapılacak eleştirileri, araştırmaları, yazıları daha ciddiye alacağım.

Mehmet Bey'in eklediği yazı bence sebepleriyle çok bilgilendirici, ciddiye alınabilecek bir yorum, keyifle okudum. Bu yazı kanalın çevreye etkisini sadece Karadeniz yönünden ele almış. Daha aklımıza gelmeyen kimbilir ne etkiler olabilicektir?

İstanbul'lu olarak, her gün bilmem kaç yük gemisinin boğazdan geçmeyecek olması fikri hoşuma gidiyor. Boğazın güzelliğini seyrederken paslı teneke yığınlarını görmeme fikri de hoşuma gidiyor. Ulaşımın çoğunlukla denizden olduğu, yelken-sörf-kano vb.. su sporlarının yapıldığı bir boğaz çok daha güzel olacak diye düşünüyorum. Her tarafı deniz olan bir ülkede su sporlarına ilginin futbola olan ilginin en azından 1/10'ununu hak ettiğini düşünüyorum.

Bunun kanalla ilgisi yok ama Sarıyer'den Beşiktaş'a, Eminönü'ne, Bakırköy'e, Kadıköy'e, Beylikdüzü'ne vb... deniz taşımacılığının artması halinde kimsenin karadan gitmeyi düşünmeyeceğine inanıyorum. Şimdiki durum içler acısı. 10 yıl beklenmeden denizden ulaşıma ağırlık verilmelidir.

Siyasetçiler Ankara'da olduğundan ve orada da deniz bulunmadığından şimdiye kadar "deniz" kimsenin aklına gelmedi diye düşünüyorum.

Siyasi görüşümü de yanlış anlaşılmamak adına açıklamak istiyorum. Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu, ne Bahçeli... Hiç birini desteklemiyorum, hiç birini sevmiyorum, zaten eskileri de sevmemiştim. Hep, 'tam istediğimiz gibi yeni birisi çıkıp gelecek' umudundayım. Temiz, dürüst, mütevazi, çalışkan, kültürlü, bağırmaktan sesi kısılmayan, sakin sakin konuşan, konuştuğunu dinleten, sadece laf değil iş üreten vb....

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön