Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi
Kefiri ekşi mayalı ekmekte mi kullanıyorsunuz?
Ben kefir mayamı, kullanmadığım zamanlarda, sütün içinde ağzı kapalı bir kavanozda dolapta bekletiyorum.Hatta uzun süre kullanılmayacaksa, ya da gereğinden fazla maya oluşmuşsa dondurucuda da saklanabiliyor.
|
Evet, fazla kefir mayasını buzluğa kaldırmak mümkün, hatta iyice yıkayıp serince bir yerde kurutup saklamak da mümkün, lakin ben kefirin mayasını değil, içimlik halini napacağımı şaşırıyorum. Evde kefir bulunsun istiyorum sürekli. Yaz aylarında iyi bir serinletici... hem günlük kalsiyum ihtiyacına takviye, hem barsak florası düzenleyici. Daha binbir türlü yararı var, bilenler bilir
Her akşam mayalanan kefiri süzüp ayırıyor, mayasına yeni süt ekleyip ertesi akşama hazır ediyorum. Bu sürekli böylece tekrarlandığında evde bol miktarda kefir oluyor. Bu bollukta ne yazık ki ekmeğe verdiği süngerimsi doku ve hoş koku yüzünden besin değerinin çoğunu piştiğinde kaybettiğini bilsem de, bir kısmı ekmek yoluna "heba" oluyor