View Single Post
Eski 26-04-2011, 11:54   #136
roketsan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-10-2007
Şehir: adana
Mesajlar: 6
Merhaba Bende yapay ışıkta Bitki yetiştirme konusunda araştırma yapıyordum. Şu sıralar gene aklıma takıldı. Kapalı, izole ortamlarda Sığınaklarda Maden göçüklerinde vs. Zor koşullarda Düşük enerji sınırlı yetiştirme alanları. Biraz fantazi olacak ama mesela uzayda. Dış Atmosferden bağımsız En uzunsüre Hayatta kalmanın yolu Sanırım bitkiler, Fotosentez. co2 Çevrimi için en ucuz ve doğal yol.
Okuduğum bir kaynağa göre Sağlıklı bir yeşil yaprağın her kilogramında saatte yaklaşık 3 litre oksijen üretilmektedir. Bu 16W bir enerji ile 1m2 yaprak alanına denk gelir. Bir insan 24 saat boyunca gereksinimi olan oksijenin üretilmesi için 15-30m2 yaprak alanı gerekmektedir.
Fotosentezi etkiliyen en önemli Faktörler Işık şiddeti ve Genetik Faktörler Olduğu için .Alan ve kaynaklar sınırlı olduğu zaman Fotosentez verimini artırabilmek için Uygun Dalga boyu ve Doğru Bitki Çeşitleri Kullanmak gerekir Diye düşünüyorum. Doğru bitkiyi seçmek için bitkinin yaprak genişliği ve kalınlığı, yaprak sayısı, stomaların sayısı ve sıklığı, kutikula tabakasının kalınlığı, sitoplazmanın su miktarı, kloroplast sayısı ve enzimatik etkenler gibi birçok faktör devreye giriyor. Ayrıca Yapay ışıkdaki Gelişimide önemli. Sizden ricam Bu tip ortamda yetiştirilebilecek en uygun bitkiler bana konusunda yardımcı olmanız Eğervarsa önerilerinizi veya bildiğiniz kaynakları gönderebilirsiniz sevinirim.

roketsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön