View Single Post
Eski 20-04-2011, 08:00   #22
farukmagat
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 116
Sayın sercan1969,

Yukarıdaki resimlerde katlı sistemin görüntüleri mevcut. Ben size besin eriyiğini israf etmeden ve hep aynı PH ve EC değerleriyle ilgili üç resim sunacağım.

Birinci resimde seranın dışında ve yere gömülü 60 litrelik sistemimden içeriye uzattığım boruya bağlı damlama boruları görünmektedir. Bu kısım tahmin edileceğinden farklı değildir zaten.

İkinci resimde oluğun diğer tarafına, kapağa contalayarak tutturtuğum T bağlantılarla drenaj kanallarını birleştirdiğim görünüyor. Aslında en alta bir hortum bağlayarak besin deposuna geri gitmesini planlamıştım ilk önce. Ama sitedeki 'açık' - 'kapalı' tartışmalarının da etkisiyle bundan vazgeçtim. Bunda bir süre sonra besini yenilerken artık suları ne yapacağımı bilemeyişim de etkili oldu tabi.

Üçüncü resimde ise hortum bağlamayı düşündüğüm yere sadece küçük bir kap koyarak biriken sıvıyı toplamak yoluna gittim. Suyu diğer çileklerimde ve bir-iki domateste kullanıyorum; öyle olmasaydı motoru birmiktar daha az süre çalıştırıp hemen hemen hiç besin artığı oluşturmaya bilirdim.

Otomatik sistemi sabahları 3, öğlenden sonraları ise 2 dakika çalıştırıyorum. İki günde bir 9-10 litre besin ekliyorum. Doğal olarak depodaki besinin PH ve Ec değerleri hiç değişmiyor.

Ayrıca içerisine koyduğum 300 W'lık bir akvaryum ısıtıcısı ile ısıyı da sürekli 26 derecede tutuyorum.

Çok uzattım, herkese başarılı denemeler dilerim.

Eklenen Resimler
   
farukmagat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön