View Single Post
Eski 19-04-2011, 23:34   #8398
fahriyee
Ağaç Dostu
 
fahriyee's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 487
Ben de forumdaki arkadaşların ısrarla tavsiyesi üzerine Anadolu marka yeşil bitkiler için olan(dış kabı yeşil) besini ve Botanica marka mor şişeli menekşe coşturan almıştım.
Faruk Bey'in tavsiyesi üzerine saksı değişimi sonrası ilk iki ay kullanmayıp sonrasında yapraklanmayı artırsın diye yeşil bitki için olanı kullandım. Çiçeklenme boyutuna gelince de mor şişeliyi kullandım. Çiçekli döneminde de mor olanı kullanmaya devam etmiştim.
Son bir aydır yeni ektiklerim, yavrular ve çiçekliler için ayrı ayrı besin hazırlamaya zamanım olmadığından bu besinleri kullanmaya ara vermiştim. Hepsine istisnasız Roa Plus kullanıyorum. Şeffaf bardaklarda ekili olan yavru menekşelerimde köklenmenin arttığını gayet net görebiliyorum.
Aynı tür menekşemin yavrularında ayrı ayrı besin maddeleri kullanarak deney yapmaya karar verdim, ama zamanım olmadığından gerçekleştiremiyorum. İlk fırsatta uygulama yapacak ve inşallah sizlerle paylaşacağım.
Sevgili Klubnika, Katmer, Maki, Faruk ve diğer arkadaşların bu sıvı gübreler konusunda daha ayrıntılı bilgilerine ihtiyaç duymaktayım. Mesela bu sıvı gübreleri tavsiye edilene göre çok daha fazla mı seyreltmeli? Çiçek coşturanı çiçekli dönemde kullanmayıp sadece tomurcuk oluşana dek mi kullanmalı? Her sulamada değil de mesela 2 kez normal su 1 kez besinli su mu? (aklımda bunlar gibi birçok soru işareti oluştu) Mesela Faruk Bey ve İlknur Hanım'ın da bu konudaki sorunlarını ana sayfada okumadım, galiba Ağaçlar Net toplantısında bahsedildi.
Çok uzun yazdığımın farkındayım, lakin formdaki arkadaşlarımın tavsiyesi ile menekşe yetiştirmeye çalıştığım için aklım karıştı. Bu konu hakkında daha fazla bilgi verecek olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum...

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön