View Single Post
Eski 16-04-2011, 10:48   #1520
irfan caliskan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Dubai
Mesajlar: 2
Merhabalar,

Ilk mesajim oldugundan kisaca kendimden bahsedip hangi konuda yardima ihtiyacim oldugunu ozet olarak belirteyim.(bu arada Ingilizce klavye nedeniyle bazi kelimelerin harf duzeni ingilizce olarak yer gorunebilir ... bu nedenle kusura bakmayin lutfen)

Dubai'de yasiyorum ve ozel bir sirkette profesyonel olarak calisiyorum. Bir cok profesonelin hayalini susleyen bag ve bahce isleri ile ugrasma hayali bende de mevcut. Tabi konuyu biraz daha spesifiklestirip Zeytincilik uzerine yogunlasmaya karar verdim. Ancak tahmin edebileceginiz gibi kulaktan dolma bilgi disinda hic bir tecrubem yok. Kulaktan dolma bilgiler de cok buyuk bir ihtimalle hatali ve/veya eksik olabilecegi icin konuyu daha ciddi olarak ele alabilecegim bu foruma uye olmak istedim.

Ozet olarak izmir sinirlari icerisinde(tercihen, torbali, tire, urla, seferihisar vs..) 5-10 donum civarinda meyve vermeye hazir bir zeytinlik almayi arzu ediyorum. Zeytinyagi uzerine yogunlasmak istedigimden sanirim satin alacaim arazideki zeytin turunun de buna uygun olmasi gerekiyor. Goruldugu uzere sizin gibi tecrubeli uyelere kiyasla bilgi acisindan isin cok cok basindayim. Ben Dubai'de yasadigim icin zeytinligin bakimi ile Izmir'de yasayan ailem ilgilenecek. Ilaveten ilgili arazi icerisinde 10 adet civarinda kucuk bas ve 2 civarinda buyuk bas hayvan beslemeyi dusunuyoruz. 5-10 donum arazi, 10 adet kucukbas ve 2 adet buyuk bas rakamlari kaba olarak is modeli ve yatirim butcesi sonucunda ortaya cikan rakamlar ve +/- kucuk degisiklikler yapilabilir.

Yukarida ozet olarak aciklamaya calistigim is modeli cervesinde bana tavsiye edebileceginiz, zeytinlik, zeytin turu, bolge veya muhtemel satin alabilecegim tarla hakkinda bilgi verebilirseniz cok memnun olurum.

Ayrica yukarida aciklamaya calistigim sadece kagit uzerinde calisilan is modelinin pratikte uygulanmsinin mumkun olmayacagini dusunuyoraniz bu konuda da beni uyarabilirseniz hic kirilmadan tavsiyelerinizi dinleyebilirim.

Degerli yorumlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim

irfan

irfan caliskan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön