View Single Post
Eski 14-04-2011, 20:36   #9
seyyah53
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Sn.Lonicera bu konuyu bizlere sunduğunuz için ve Sn. Acemiçaylak rumuzunuza yakışmayacak bir şekilde bu konuyu bizlere detaylı bir şekilde açıkladığınız için sonsuz teşekkürleri mi sunuyorum...

Dün akşam Sn. Meyvelitepe ye özel mesaj ile bir soru sordum...kendisi de her zaman olduğu gibi bana yeni bir konu başlığı sundu...ve kendimce bahçıvanlıkta bir adım daha ilerledim...(Teşekkürler Sn.Meyvelitepe)

Soru şu idi; 19 lt lik su bidonlarımda böğürtlen,ahududu,üzüm asmaları,goji berry lerim var...bunlara 1 ay önce 1-2 el küreği üstten toprağa karıştırmak üzere koyun gübresi verdim...fakat şimdi 10 kg solucan gübresi aldım,sulandırarak(şerbet) yine bu bitkilerde kullanmak istiyorum... nasıl yapıcam...(bildiğin araştırmayan tembel öğrenci..sor cevabı al kurtul..)

cevap;özetlemek gerekirseki Sn.Meyvelitepe geniş bir şekilde açıkladı 'kompost çayı'

Başladım araştırmaya fakat öğrendiklerim Sn.Acemiçaylağın buraya yazdıkların öteye değil...

hemen bir akvaryum motoru sipariş ettim 3 metrelik borusuyla toplam 10 tl...

solucan gübresi kg ı 2 tl...

gerisi para değil...

sormak istediklerim;

1_Madem bu kompost çayının içersinde yüksek sıcaklık hedefledik bunun için akvaryum hava motoru ile oksijen sağlayacağız kovamıza...14 nisan 2011 dışarıda hava hala soğuk bu işlemi ısı yaratması açısından evin içerisnde yapmak ta fayda varmı yoksa dışardada olurmu?

2_Ben 20 lt lik bir kovaya yarım kilo solucan gübresi+bir çay bardağı havuç suyu+yarım çay bardağı keçi boynuzu pekmezi koymak istiyorum...ölçülerde bir azlık- çokluk varmı?

3_Şayet 2. sorumda bir sorun yoksa elde edilen kompost çayını tülbentte süzdükten sonra yapraktan vermek için ne kadar? vede topraktan vermek için ne kadar su ile seyreltmem gerekecek?

yarın bu konu başlığı altında yaptığım işlemleri resimlemek istiyorum...sorun teşkil edermi..malum konu başlığı 'kompost çayı' bizimkisi biraz 'solucan gübresi kompost çayı' gibi oluyor....'Alman japon yapıştırıcısı' gibi

saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön