View Single Post
Eski 13-04-2011, 10:24   #30
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Zeytinyağlı Enginar.

Name:  P1010168 (600 x 450).jpg
Views: 50133
Size:  44.6 KB

Name:  P1010170 (600 x 450).jpg
Views: 26026
Size:  62.1 KB



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Merhaba Guler hanim
Enginar cok guzel gozukuyor ellerinize saglik. Cok sevdigim bir sebzedir. Ama ben sizin gibi beyaz yapamiyorum nedense. Limonlu suda bekletsemde sonuc gene ayni. Rica etsem bu konunun puf noktasinida yazarmisiniz.
Enginarları İstanbul'da temizlenmiş alıyorum, ama Manyas'da kendimiz temizliyoruz.
Enginarların dış kabuklarını iyice temizledikten sonra (içinin tüylerini almadan) bol limon, unlu ve az tuzlu suya koyuyorum. Hepsinin ayıklanması bittikten sonra suyun içinden aldıklarımın içlerini temizliyorum. Pişireceğim tencereye dizmeden evvel de yarım limon ile iyice her tarafını ovuyorum.

Ben, genelde düdüklü tencere de 6 ile 8 dakika arasında pişiriyorum, indirdiğimde de hemen tencerenin kapağını açarım, tencere içinde kapalı olarak bırakırsanız bayağı kararıyor.

Servis tabağınıza koyduktan sonra üzerini strech film ile kaplayın ve soğuduktan sonra da dolabınıza yerleştirin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön