Konu: Sarıcan
View Single Post
Eski 13-04-2011, 08:58   #22
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Değerli dostum,

bize enzimi tanıttığın için teşekkür ederiz, sıvı gübrelemede önümüzü açtınız, ufkumuzu genişlettiniz.

Enzim sizinle özdeşleşmiştir, Enzim sayfası benim için başvuru kaynağıdır, üretici dostlarıma öğretmeye başladım bile...

Sağlıklar ve saygılar diliyoruz
Bence de Enzim başlığının hedef kitlesi sizin gibi önderlerin öncülüğünde bilinçli Anadolu köylüsüdür. Bulunduğunuz köy ve çevrenize yaptığınız önderliği izledikçe daha da umutlanıyorum. Eskiden köyde göreve başladıktan sonra köyün bütün yaşam tarzını değiştiren Cumhuriyet öğretmenleri ya da aydın köy imamları vardı. Aynen onlara benzetiyorum sizi.

Blogunuzu bile bir grup adına açmanıza ve ürettiğiniz bilgileri bir gurubun paylaşımına açıp kooperatif gibi kullanmanız tam da benim özlemini duyduğum bir çalışma. Enzim konusunda benim yaptığım bir kıvılcım çakmaktı. Ben artık sizlerin hızına yetişemiyorum, uygulayıp deneyip sonuçlarını görmedikten sonra yetişmem de mümkün değil. Yaptığınız paylaşımlarla artık ben sizlerden çok şeyler öğreniyorum.

Fakat şunu biliyorum ki halkına önderlik etmek isteyen, onların dünyayı daha eleştirel gözle inceleyip, daha bilinçli yaşamaları için yardımcı olmak isteyen aydınlarımızın illa ki köyde yaşamaları gerekmiyor. Yaşadığımız bilgi çağında, ulaşabildikleri bilgileri ihtiyacı olanların kullanımına sunmak ve bu bilgilerden en ekonomik şekilde faydalanmasını sağlamak, bu cumhuriyetin kıt kaynakları ile bugüne gelen herkesin görevidir.

Paylaştığımız bilgiler uzay bilgileri değil, herkesin belki de günlük yaşamında bilmeden kullandığı ya da günlük telaşe içinde ihmal ettikleri şeyler. Ama bunu sizin gibi uygulama imkanı olanların, deneysel olarak ispatlayarak ortaya koyması bu unutulan değerlerin tekrar canlanmasını sağlayacak, zaten kıt olan ülke kaynaklarının dışarı saçılarak, tonlarca gübrenin kaçak yollarla ülkeye sokulmaya çalışılmasının önünü kesecektir.

Yolumuz uzun, işimiz çok... Size ve Köyönü Tarımın bütün mensuplarına sevgilerimi gönderiyorum. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön