View Single Post
Eski 09-04-2011, 18:07   #339
asumandilek
Ağaç Dostu
 
asumandilek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2007
Şehir: Artvin- İzmir
Mesajlar: 762
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant Mesajı Göster
Kapları da şirin, kendileri de... Keyifle büyütüp, çoğaltırsınız dilerim.
Teşekkürler sevgili PlantyPlant. Umarım çabucak köklenip büyürler.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Çok hoş olmuş.
Trichodiademayı bu sayfada keşfettim. Dal uçlarında ışıltılar var gibi. Çiçek rengi de harika.
Aynı şeyi düşündük demekki. Bana da ilk gördüğüm zaman uç kısmındaki dikenler yıldızları çağrıştırmıştı. Çoğalsın, hepimizde olsun inşallah.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili asumandilek;
Yüreği sevgi dolu bir insansın. O nedenle bilirsin. Birine sevdiğini söylediğin zaman, söylemek yetmez, hissettirmen gerek.
Toplantıda ilk kez görüp tanıdığım ve gerçekten çok sevdiğim bir arkadaşımın balkonuna görmemek olmazdı.
Önce kaktüsler ve sukulentleri gezdim. O kadar çok çeşitlleri var ve o kadar güzellerki. Ben bu dünyayı pek tanımıyorum. Aslında eşim, ucundan kıyısından bulaştıysada birkaç çeşiti pek geçmiyor. Malum biz göçebe gibiyiz. Bu nedenle sürekli bakım isteyen her tür saksı çiçeği bize göre değil.

Aslında balkon başlığındaki bitkilerini de gezdim. Oradakiler biraz daha bana yakın şeyler. Yani dışarıdada yetişebilenler. Selluka, begonvil,hele o rengarenk petunyalar, bol çiçek işareti veren o kocaman ruj çiçeğin,ortancalar, bordo renkli sakız sardunya, pulmeria ve gözyaşı çiçeği... Bunlar beğendiklerimden aklımda kalanlar.
Salondakiler de çok çekici..Balkon duvarlarında saksılar şık olmuş. Hemde yer kazanılmış. Gerçi o balkonda sana sadece bir sandalyelik yer kalacağından eminim ya. O da çayını yudumlaman için.

Sevgili Asuman;
Şimdi içim rahat etti. Artık ara sırada olsa Orhan Abi'n, balkonunu ziyaret edecek.. Şimdi gerine gerine, ''sen,yüreğinin güzelliği yüzüne yansımış,harika insanlardan birisin!'' diyebilirim. Artık inandırıcı olacağımı sanıyorum. Yaşam boyu hep mutlu ol. Keder sana hiç yanaşmasın!
Artık ara sırada olsa Orhan Abi'n, balkonunu ziyaret edecek..

Ah Orhan abiciğim nasıl güzel bi betimleme bu. Senin yüreğin öyle babacan, öyle sevgi dolu ki etrafını da o yürekle izliyorsun... ( Yoksa ben cadının tekiyimdir. ) Çok mutlu ettin beni. Hangi cümleni alıntı yapıp cevap yazayım diye o kadar düşündüm ki hiç birini diğerinden ayıramadım.

Sandalye konusunda o kadar haklısın ki. Özellikle yaz dönemi komşular şikayet ediyorlar gelip bir fincan kahve içecez yer yok diyorlar. Bende teker teker gelirseniz sorun olmaz diyorum ama kafi gelmiyor. Şimdi büyük çanak aranjmanlarıyla biraz yer açmaya çalışıyorum. Ama ben kalabalık seviyorum daha çok. Çarpayım onlara, özür dileyeyim. Pişman olup 2 gün balkona çıkamayayım korkudan, yine de unutup barışalım istiyorum. Delidir ne yapsa yeridir işte. Biri gelip benim kolumu kırsa kızar, küplere binerim. Onlar hiç kızmıyorlar bana. Bi bakıyorum yine çiçeklenmişler. Yine sıkıfıkıyız.

Kaptırınca bu balkon mevzusuna hiç bitmiyor anlatacakları insanın. Bana kalırsa bir roman çıkar sanırım. Sana sonsuz teşekkürler beni böyle onurlandırdığın için. Her zaman başımın üzerinde yerin var eksik olma inşallah.

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön