View Single Post
Eski 09-04-2011, 01:25   #153
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytin agaci Mesajı Göster
Sayin Cemal S.
Tüm bahce duvarinin dibine cepecevre yesil leylandi dikmeyi düsünüyorum. Ancak kökleri yillar sonra bahce duvarina zarar verir endisesiyle tereddüt icindeyim. Bu konuda beni aydinlatir misiniz?
500m rakim (gece gündüz isi farki yüksek, rüzgari, firtinasi bol) icin önerebileceginiz her dem yesil, enine ve boyuna hizli gelisen, bahce duvarina zarar vermeyecek baska hangi bitkileri önerirsiniz?
Saygilarimla.
Merhabalar...!

Bildiklerimi sizlerle paylaşmaktan mutlu olurum ne demek. Duvardan bir bir yirmi açın ve bir ip çekip 1 metre aralarla yeşil leylandiyi dikin. Kazık kök değillerdir ve kökleri mevcut yapıya zarar vermezler. Böylece hem duvarınızın görüntüsü değişir ve ileride kapanır hemde dikilen yere değer katmış olursunuz. Duvarınız bitkileri bir nebze rüzgardan koruyacaktır ancak ilk diktiğiniz bir yıl takviye isterler. Tereddüte gerek yok rakım iklim uygun. Sakın altuni leylandi seçmeyin derim. Başka bitkiye gelince kafanızı karıştırmayın bence.

Bir üretici olarak söyleyebileceklerim bu kadar. Merak ettiğiniz veya çözemediğiniz bir konu olursa çekinmeden yazın lutfen.


Kolay gelsin saygı bizden.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön