View Single Post
Eski 07-04-2011, 10:35   #141
feyzon
Ağaç Dostu
 
feyzon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: İstanbul, Bolu
Mesajlar: 289
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Hafta icersinde, eksi kara duttan ters T goz asisi ile Bahcemdeki beyaz dutu asilayacagim. Celik tutturmada basarili olamadim, bakarsiniz , bunda basarili olurum. Olmaz ise, haziranda tekrar deneyecegim. Onerisi olan var mi ?
Sayın Sındırgılı selamlar,
Göz aşısının bir kaç yöntemi ve zamanı var. Sürgün ve durgun göz aşısı diye adlandırılıyor. Sürgünlerde hemen sürgün verdiriliyor, bu Hazirana kadar yapılanlarda oluyor. Hazirandan sonra yapılanlar ise durgun göz aşıları bir sonraki yılda sürmeye başlıyorlar.
Ben kendi tecrübemi anlatayım. Sitemizin bahçesindeki dutlara yarma ve kabuk aşısı ile birlikte bir tanede flüt göz aşısını mart ayında yapmıştık. Gözler uyanmadan. Bunlar beyaz ve mor dutlardı. Maalesef göz aşısının dışında hepsi kurudu. Flüt göz aşısında kabuğun tamamını çıkarıp yeni kabuk onun yerine konuluyor. Ancak bunda biraz ağacı kurutma riski var. Sonradan denediğim göz aşıları ise o yıl yeni yerine dikilen dut anaçları olduğu için sanırım anaç yeterince kuvvetli olmadığı için tutmamışlardı. Size tavsiyem hemen ters T göz aşılarını yapmanız. (Not: Düz T aşısını ben hiç tavsiye etmiyorum.) 15 gün içinde eğer aşı gözünüz kurumamışsa aşı yerinin üzerindeki ilk göz üzerinden anacı kesmeniz gerekiyor. Aşınız tutmazsa yeni sürgünlerin üzerine de tekrar aşıyı Haziran ayı içinde deneyebilirsiniz.

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön