View Single Post
Eski 06-04-2011, 15:27   #433
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Mikro biyal içerikli bitki besinlerini üretmede solucanlar.

Arkadaşlar sizlere solucan gübre olayında bir ilki ortaya koymanın arifesinde olduğumu belirterek, sizlere yeni güncel bir gelişmeyi ortaya koyacağım. arkadaşlar yetiştirdiğim bitki ve sebzelerde sağladığım başarının solucan gübresinin bitki köklerinde hastalıkları bertaraf eden oluşumun solucanın salgılarındaki şifanın gerçek sebebinin mikro biyal enzim özellikler taşımaktan ileri gelen bu olgunun, sağlıklı olarak beslenen solucanların bitkinin köklerindeki solucan gübresinın solucanın beslenme alışkanlığına uyum sağlamasıyla ortaya çıkmaktadır.

Solucanlarımızın bitki yetiştirdiğimiz topraklarda yumurtadan çıkışlarını sağlıyacak olursak ilk ısırk içinde solucanlarımız beslenme alışkanlığı kazandırarak sağlıklı büyümeye ve üremelerinde yüksek sayılar elde edebiliriz.

Ürettiğimiz bu solucanlarda en sağlıklı dışkılar ve salgılar üretmekte olduğundan bu salgılar içinde etkin mikro organizmalarda bol miktarda bulunmakta olduğundan etkin mikro organizma arama derdide ortadan kalkmatadır.

Burada bir açıklama yaparak solucanla gübre üretimi sağlarken aynı zamanda damızlık solucan yetiştirerek kokon üretimini yüksek değerlere çıkararak, üretilen bu kokonları bitki fidelerindekine benzer bir şaşırtma yöntemi içinde ayni fide olayındaki gibi bitki yetiştireceğimiz topraklara şaşırtma yaparsak sağlıklı solucanlar yetiştirerek en verimli dışkı ve salgılar elde ederek bitki yetiştirmede ne sıvı gübre arama ne enzim ve koruyucu bakteri içerikli mikro biyal gübreler arama telaşımız olmıyacaktır.

Bu azimli çalışmalar benim uzun yıllarımı alsada semersini almağa başladığım şu günlerde yurgunluğumu unutturacak gelişmeler sayesinde daha bir çok gelişmenin umutlarını taşıyarak devem etmektedir.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön