View Single Post
Eski 06-04-2011, 10:27   #629
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu
 
AizoaceaeFAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2009
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 782
Conophytum burgeri

Dünyayı didik didik ettim ve yıllardır bulmaya çalıştığım 'Conophytumların kralı' olarak nitelendirilen Conophytum burgeri'lerden 2 adet aldım. Gerçekten yıllardır arıyordum, sormadığım sera kalmamıştı ki Amerikalı bireysel bir koleksiyonerden ancak temin edebildim. Çok da pahalıya mal oldu ama dünyada en zor ve nadir bulunan conophytum türü olması bunu telafi ediyor. Oldukça da büyük bitkiler.
Bitki satışta değil, hiçbir sera da satmak istemiyor; genelde tohum elde edip tohumunun tanesini 1 dolardan satıyorlar. Tohumdan yetişmesi oldukça zahmetli, diğer lithops ve conophytumlardan daha özel şartlar istiyorlar. Ama ben tohumunu da ekmiştim yaklaşık 1 ay önce. Şimdi 40 a yakın çimlenen oldu. Bakalım hayırlısıyla kaçını sağlıklı olarak yetişkin hale getirebileceğim.
Amerikalı koleksiyonerle 1 tanesi için anlaşmıştım sağolsun 1 tane de daha genç bir C.burgeri eklemiş ki çiçek açtıklarında tohum elde edebileyim. Bunu da mail ile bana bildirmiş. Tanımadığım yabancı birinin böyle düşünüp ekstra bir bitki daha koyması beni çok mutlu etti. Sonbaharda çiçeklerini açmalarını bekleyeceğim artık. Birisi 5 diğeri 3-4 yaşlarında...

Diğer iki conophytum da özel ve nadir türler. Onların isimleri de şöyle...

İlk üç resim Conophytum burgeri

4.resim Conophytum luckhoffii ex Aurora

5.resim Conophytum minimum witteberg​ense ex

Hepsi şu anda dormancy deler. O yüzden şekilleri solgun ve çökük. Susuz bir dönemdeler. Asıl hallerinin resimlerini dormancy bitince yaz başında yükleyeceğim.

Eklenen Resimler
     
AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön