View Single Post
Eski 04-04-2011, 08:23   #72
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Burada muhatabım Mine hanım.

Sayın Ali H.Alı, Bu Konu polemikler içinde açıklanmaya çalışıldığı sürece tartışmalarda bitmeyecek, benim bıraktığım yerden başka bir arkadaşın bu kunuyu açıklağa kavuşturmak için forumların paylaşım mantığı içinde sürüp gidecektir.

Bonsai ve solucanlar başlığında ilk tartışıldığı günlerde bu konuda benim solucanlar tarafında olarak solucanların bitki köklerindeki zararlarda masumiyetini arayış düşüncemde bonsai tarafından solucanın bitki köklerini zarara uğratan bir canlı olarak görülmesini kabul etmediğimden, konu bölünerek başka başlıklarda paylaşımlarda tartışılsada konuyu sukut ettirecek bilgiler oluşmadı.

Konu tekrar gündeme geldiğinde memet arkadaşımız bosaici olarak konuya bosaiyi öne çıkaran sunumlarla solucanıda başlıktan atarcasına kabulsüzlük içine girince tartışmalar büyüğüyordu, taraf olarak konu içinde yanlızdım.

Konu ilk tartışıldığı günlerde sizin yurt dışından katılan bir üye olmanız sıfatıyla sizden yakınlık beklediğim olduğunda solucanlar konusunda bilginize inanmıştım, sizin gibi birkaç arkadaş solucanlar konusunda bilgili gibi görünselerde solucanın çürüntüler dışındada canlı bitki kökleri ile de besleneceğinden,sınırlı bir mekan durumunda ki bonsai saksısındada solucanın varlığı ile bonsai köklerinin hedefi olarak tek suçlu olmaktan kurtulamıyordu.

Savunma makamı olarak solucanın dünya litaratüründeki bilgilerinin sunarken, olayı bitki, toprak, solucan ilişkilerine dayanan kaynaklar sunmamın, karşılığı paylaşımlara polemikler içinde konu hep bosai bitkisinin üzerinde yoğunlaşarak, sonuçsuz kalıyordu.

Kendimin bonsai ve solucan konulu başlıkta, arayışında bulunduğum solucanın bitki kökleri ile ilişkilerini bu polemikler ortamından uzak olarak, kendi adıma öğrenmek için Mine hanımın başlığında sorup öğrenme ile sağlıyacaktım.

Lakin mine hanım sorduğum soru bitki kökleri ve solucan olunca, kendi kanaati ile bu sorulara cevapları vermek üzere en yakın konu başlığı ilgili olarak tekrar buraya yani bonsai ve solucanlar başlığında geniş paylaşımlar için sorularıma cevap verecek, şimdi benim muhatabım Mine hanım olduğunu size hatırlatmak isterim.

Bu konu başlığında pollemikler içinde sorularıma cevap hakkınız yok, bu başlığa gerçek paylaşımlar içinde olacaksanız solucanıda bosaide dengede tutacak açıklamalar yapmalısınız, samimi ilgilerinize teşekkür ederim sevgilerimle hoşça kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön