View Single Post
Eski 02-04-2011, 21:14   #16
dıvx
Ağaçsever
 
dıvx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
Nepeta cataria - Kedi nanesi içindeki nepetalactone maddesi ile kedinizi kendisine çeker. Kediniz hem diğer bitkilerinizi rahat bırakır, hem de yaydığı hoş kokusundan hoşlandığı bitkinin yapraklarını yer, hatta bitkiyle oyunlar oynar. Kedinizin bağırsak ve mide faliyetlerine iyi gelen , nanegillerden olan bitki, yazın çiçeklenerek, hem görsel olarak gözdoldurur hem de kelebekleride kendine çekerek bahçe ve terasınızı tamamlar.

Siz de bizim gibi sokak kedilerini dahi besliyorsanız, onlara bir sürpriz yapın, neredeyse hiç bakım istemeyen ve doğal koşullarda yaşayabilen Kedi nanesini onlarla tanıştırın. Evinizde size can yoldaşı olan varsa, bu bahar kedinize hediyeniz , bir saksıda kolayca yetişen kedi nanesi olsun.

ZenNot: Satışlarımızda olan Kedi Çimi tamamen farklıdır. Kedi nanesi içindeki nepetalactone maddesi ile kedinizi yatıştırır, sakinleştirir.

ZenNoktası: Kedi nanesini yumak halinde kurutun ve kışın kedinize verin. Göreceksiniz bir daha asla kedi nanesiz kalmak istemeyecek. Mevsim boyunca topladığınız taze yaprakları kurutabilir kış için saklayabilirsiniz.


alıntıdır.

dıvx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön