View Single Post
Eski 02-04-2011, 19:16   #345
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Bu mesajları okuyunca aslında yeri ve zamanı geldi diye düşündüm.

Kolay ulaşılabilir, uygun maliyetli, en hızlı bir şekilde kullanıma hazır duruma gelebilir bir organik gübre hazırlama tarifi çok yararlı olur.

Hem fide, fidan dikim zamanı çok yaklaştığı için, hem sadece haftasonunu ayırabilecek küçük bahçesi olanlar için, hem de organik tarım için en kolay ve yararlı el altında bulundurulacak organik cep tarif olacağı için;

Sn Acemi Ustanın detay bilgisi ile Sn Halil bey'in 30 yıllık tecrübesi, pratik uygulamalı, latifeli anlatımıyla şöyle bol mikroorganizmalı, organik maddeli, süper bir süper gübre hazırlama rehberi çok ama çok yararlı olur.
Sevgili Soilless,

Bu mesajı okuduğumdan beri, böyle bir ürün var mı diye düşünüyorum. Açıkçası böyle bir ürün yok. Çünkü her toprağın ve üzerinde yetişen bitkilerin gereksinimi çok çeşitli. Ancak enzim başlığında, bu başlıkta ve Uzak Bahçeler-Kullanılabilir İlaç ve Gübre başlığı altındaki bütün tarifler, etkili oldukları bitkiler ve etki mekanizmaları bir başlık altında toplanabilir diye düşünüyorum. İsterseniz bunu bir UBYİ ödevi olarak alıp, bu konuda bize yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek isteyelim. Bence hepsinin Uzak Bahçeler başlığı altındaki Kullanılabilir İlaç ve Gübre başlığı altında toplanmasında fayda var.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön