View Single Post
Eski 02-04-2011, 11:37   #13
Zeytin agaci
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: Mugla
Mesajlar: 86
Sevgili bitki ve hayvan dostlari.
Internette arastirma yaparken, arkadaspet.net sitesinde "Bahce icin kedi ve köpek uzaklastirici granül" tavsiye ediliyor. Veterinerle görüstüm, dis mekan icin tavsiye etmiyor, yagmur etkisini yok edermis. Alman markasi "Gimborn-Hunde Fernhalten (Türkcesi: köpekleri uzak tutun) isimli bir sprey tavsiye etti. 300 m²'nin ihtiyacini karsilarmis. 1m²'ye günde 3 kere 2/3 gün püskürttükten sonra hayvan bir daha o bitkilere ugramazmis.
Ancak bunlar tabiiki gecici cözümler. Köpegim bir av köpegi. Her gün uzun mesafeler kosma ihtiyaci var. Baslangicta beraber bunu yapabiliyorduk. Ancak köylüler kücük köpekler besliyorlar ve gözlemledigim kadariyla zavalli hayvanlari sürekli 1 m uzunlugunda ipte bagli tutuyorlar. Ne benim ne de disardan buraya yerlesmis yabancilarin köpeklerinin kendi arazilerine girmesini istemiyorlar. Bir köylü bu yüzden "köpegimi öldürmekle" tehdit etti.
Köpegime bahcem dar geliyor. Bir de cins olarak sürekli sevgi, ilgi bekleyen bir hayvan. Bitkilere olan ilgimi cok kiskaniyor. Sayin MeyveliTepe'nin de yazdigi gibi, bana olan kizginligini bu sekilde ifade ediyor. Terastaki cam agacindan masa ve sandalyeler, kapilar da nasiplerini aldilar.
Son olaydan sonra bir saat bagli tuttum. Biraz uslandi.
Terastaki saksi bitkilerinin basina bela olan kediler icin önerim: Uclari sivri metal cubuklari, sivri uclari yukari gelecek sekilde saksinin icine batirin. Bulamazsaniz, kuru ve ince agac dallarinin ucunu bicakla sivriltin.
Hepinize kolayliklar diliyorum.

Zeytin agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön