View Single Post
Eski 02-04-2011, 08:34   #397
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi morçiğdem Mesajı Göster
merhaba....epeydir yazışmaları ilgiyle takip ediyorum....becerebilirsem bu, siteye attığım ilk mesajım olacak....daha tam olarak sitenin kullanımını çözebilmiş değilm zaten
sevgili Mine Hm. ben İstanbul Çatalca'ya bağlı bir köyde oturuyorum (3 yıl)...doğa ve toprak aşığıyım... bulunduğum yerde kışlar soğok geçiyor, erken don yaşanıyor ve meyve ağaçları bundan etkileniyor...çok arzu etmeme rağmen bahçemde bir türlü kayısı yetiştiremedim...ağaçlar çiçek açsa da meyve yapmıyorlar...acaba bana tavsiye edebileceğiniz bir metod veya bu iklime uygun birr kayısı türü var mı?

sevgi ve ışıkla kalın..
Aramıza hoşgeldiniz morçiğdem. Forumumuzdan yaralanmanızı umarım. Bu arada siz de hem bitkisel hem hayvansal yetiştiricilikle ilgili bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarmaktan, bildiğiniz soruları cevaplamaktan, görüşünüzü yazmaktan çekinmeyiniz.

Kayısı yetiştiriciliğinde bölgeye adapte olmuş çeşit seçimi önemli. Erkenci çeşit alırsanız geç donlardan zarar görür, çok geççi çeşitler için soğuklama ihtiyacı yetmeyebilir, bu durumda ağaç çiçek silker.

Eğer bahçenizde bir iki ağaç yetiştirecekseniz çevrenizde verimi ve lezzetini beğendiğiniz bir ağaçtan aşı kalemi alın. Bir çöğüre aşılayın. Hazır fidan alacaksanız şekerpare, Ethembey, Karacabey, Marmara Bölgesi' ne uygun çeşitlerdir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön