View Single Post
Eski 01-04-2011, 16:57   #52
Ayşe Yıldız
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Kış aylarında evimde ısının 0 derecenin üzerinde olduğu zamanlarda havalandırma amaçlı camını açtığım cam balkonda kapalı ortamda bulunan kaktüslerimden iki tanesinde aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü şekilde lekeler oluştu.

Mavimsi Paloskia kaktüsteki leke iç kısma doğru çürüme oluşturuyordu. Ben lekenin olduğu yerden üste bulunan kısmı kestim. Kök kısmını ise attım. Ayrıca birkaç kök birleşmişti. Onları ayırdım.

Cereus Peruvianus ise aynı şekilde duruyor. Biraz lekelerde büyüme oldu ama çürüme yok. Hemen her tarafında leke var, bir kısmını kesip, kalanı kurtarmamda mümkün değil gibi.

Paloskia bir anlamda tedavi edildi ama Cereus için yapabileceğim birşey var mı? Bundan sonra bu şekilde bir sorunla karşılaşmamak için ne yapmalıyım?
Eğer Benim Gymnocalycium mihanovichideki gibi bir durumsa bu hastalık çok çabuk yayılıyor. Kestiğimde içinin paslanmış gibi çürümüş olduğunu gördüm. Çok sık kontroller edin. siyahlığın etrafından yumuşayarak ilerliyor. Eğer kesmeyi düşünürsenizde. İçindeki sarı gibi görünen kısmıda alın. Çünkü o ısımlarda hastalanmış demektir. Ben aşı yaptığım yeri kesmiştim ve sanırım sarı olan yeri iyice temizleyemedim. Tereddütlüydüm ve sonra hastalık devam etti.
Anaç kısmı ayırdım bakalım köklendirebilecek miyim. Hastalıklı kısım neredeyse gövdeye kadar gelmiş. Ve bu süreç bir haftada oldu.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön