View Single Post
Eski 31-03-2011, 21:29   #583
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sevgili Soilless,

Bu yararlı ve zararlı bakteri dengesi öyle karmaşık ki, mikroskobik sayım yöntemleri bile yeterli olmayabiliyor. Örneğin, Elaine Ingham yapmış olduğu deneylerde, bilim çevrelerinde kabul edilen plaka sayım metodunun bile güvenilir olmadığını moleküler sayım tekniğinin (bu konu başlı başına bir yazı konusu) kullanılması gerektiğini söylüyor. Bu yüzden çöp enzimde hangi mikroorganizmaların bulunduğunu tam olarak bilmek mümkün değil.

Sıvı fermentasyonun uzun sürmesine gelince, Bu linkteki yazıyı okumanızı öneririm. Sıvı fermentasyonun uzun sürmesinin nedeni ortamdaki alkol miktarının yükselmesiyle ilgili. Çünkü alkol yoğunluğu arttıkça yoğun alkol konsantrasyonunu zararlı mikroorganizmalar tolere edemiyorlar. Fermentasyon şu aşamalardan geçiyor. Glukoz pürivik asite, pürivik asit ise asetat ve etil alkole çevrilir.

Acilen sıvı enzime ihtiyacınız varsa, kompost çayı yapınız. Üstelik kullandığınız kompost kaliteli olursa, enzimden çok daha fazla yararlı mikroorganizma (hem çeşit hem de sayı yönünden) içeren bir sıvınız olur.


Düzenleyen acemi_caylak : 31-03-2011 saat 23:33
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön