Konu: Nergis
View Single Post
Eski 30-03-2011, 15:41   #934
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balkonlu-Ev Mesajı Göster
merhaba, eklemeyi başardıysam bu benim saksıdaki nergisim, açalı 2 hafta oluyor, solacaklar diye ödüm kopuyor, ankarda yaşıyorum, balkonda mı dursa iyi yoksa içerde mi, güneş görse mi daha iyi, yoksa görmese mi, yani çiçeklerin daha uzun süre canlı kalması için ne yapsam ki? bir de şimdi ben toğrağı kurudukça fısfısla suluyorum, yapraklar ölene kadar böyle yapıp yapraklar da ölünce bir şey yapmadan bekleyeceğim değil mi? acaba çok sıkışmışlar mı? aynı saksıda kalsınlar mı? ne dersiniz?
bir de bunlar kendilerini taşıyamıyor, devrilip duruyorlar, ben de birbirlerine bağladım... niye duramıyorlar?
çok teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için
-Devrilmelerinin nedeni fazla sulamadır..hava ısısı 16-20 derece olunca ve sık sık su verdikçe, toprağın nemi fazlalaştıkça yaprak ve çiçek saplarının büyümesi hızlanır..ama dip kısımları daha körpe olduğu için yatarlar..ama suyu kesip biraz serince yere alınca tekrar doğrulurlar..
-Ev içinde de olsa dışarda da olsa çiçekler daha bir-iki hafta canlılığını koruyabilir..ama nergisleriniz kokulu türden ise kokmaz olurlar..
Çok daha uzun durabilir çiçekler ama kurumaya başlarlar..Çiçeklerinizi kesmeden kurutabilirsiniz ve onları bir ay sonra kurumuş halde kesip susuz vazoda dekor olarak kullanabilirsiniz..ben öyle yapıyorum..
-Haziran sonuna kadar bakıma devam edin..yapraklar kendiliğinden kuruyunca eylül ekim ayına kadar saksıda kuru toprakta,gölge-serince bir yerde dinlensinler..
Eylül ekimde sökersiniz,yavrularını ayırırsınız ve saksılarınızın toprağınıda tazeliyerek yeniden ekersiniz...biraz sık gibiler saksıda..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön