View Single Post
Eski 21-03-2011, 09:33   #14
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sevgili Sarıcan,

Seninle tanıştığımız sırada forumun aktif üyesi değildim, sadece izleyicisiydim. Ancak orada sana karşı yapılan haksızlıklar benim araştırmalarıma bir ivme kazandırdı.

İlk senin başlatmış olduğun çalışma, bizler için bir kıvılcımdı. O kıvılcımın etkisiyle bugün hala Enzim başlığı forumda en çok ilgi gören sayfalar arasında.

İnsanlar kendi organik gübrelerini üretebilir hale geldiler. Kendi organik atıklarından ürettikleri gübreler veya meyvelerden elde ettikleri enzimlerle bir çok denemeyi insanlar kendi başlarına yapabiliyorlar.

Biliyorum ki, Enzim başlığında yazan veya sadece izleyici konumunda olan arkadaşlar sürekli yeni denemelerle en iyiyi elde etmeye çalışıyorlar. Bu konuda çalışma yapan arkadaşlara senin şahsında bir kez daha teşekkür ediyor ve elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumu bildiriyorum.

Arkdaşların ürettikleri ürünler konusunda hiç bir kaygısı olmasın. Biraz okuyup araştırırlarsa, kendi ürünlerinin bir çok ticari üründen daha iyi olduğunu zaten kendi gözleriyle görecekler.

Örneğin bir çok üründe bulunan humik asit melasın içerisinde zaten ortalama olarak %15-20 civarında vardır. Piyasadaki ürünlerin nerdeyse tamamının ham maddesi Melastır. Bunun içerisine birazda diğer meyvelerin posası, maya, B vitaminlerini içeren buğday kepeği, her türlü tohumlu yağ küspesi vb. kattığınızda iyi bir organik gübre elde etmiş olursunuz. Hatta daha da ileri gidersek çeşitli metal sülfatları örneğin magnezyum sülfat, demir sülfat vb. karşıtırdığınızda iz elementli bir sıvı gübre elde etmiş olursunuz.

Hafta sonu, Ensar, Meymun, Ömer Tuncer ve ben Konya Tarım Fuarı'ndaydık. Büyük bir firmanın yeni çıkaracağı bir üründe, ürün sorumlusu arkadaşla uzun uzadıya konuşma fırsatımız oldu. Bu arkadaşla yaptığımız sohbet sırasında gördüm ki bizde Sevgili Sarıcan sayesinde oldukça ilerlemişiz. Ürünün içeriği aşağıdaki gibidir.

Toplam Organik Madde: %45
Toplam Azot: %3
Organik azot: %2.7
Suda Çözünür Potasyum (K2O): %7
Toplam Fulvik Asit: %16
Toplam (Humik + Fulvik Asit): %25
ph: 4-6

Hammadde: Bitkisel kökenli sıvı organik madde.

Bu ürünün birde Plus olan cinsi var. Onunda içeriği aşağıdaki gibidir.

Toplam Organik Madde: %50
Toplam Azot: %2.5
Organik azot: %2.3
Suda Çözünür Potasyum (K2O): %7
Toplam Fulvik Asit: %20
Toplam (Humik + Fulvik Asit): %30
ph: 4-6
Serbest Amino Asit: %3

Hammadde: Bitkisel kökenli sıvı organik madde.

Bu ürünü denemediğim için şimdilik adını vermiyorum. Ancak, tıpkı TKİ'nin ürettiği humik asit gibi muadillerinden daha ucuza ve 1 ay içerisinde piyasaya verileceği bilgisini aldım.


Düzenleyen acemi_caylak : 21-03-2011 saat 11:13
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön