View Single Post
Eski 21-03-2011, 08:31   #76
garlangufa
Ağaç Dostu
 
garlangufa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yunus78 Mesajı Göster
sayın envor ben yunus78 foruma yeni katıldım öncelikle size ve bütün arkadaşlara merhaba demek istiyorum.size bir sorum olacak ben ticari olarak suda domates yetiştirmek istiyorum. bin litre suya besin eriyiği yapsam içersine ne kadar besin elementi koymalıyım.sizin ve kudret tezelin vermiş olduğu tarifleri bir türlü anlayamadım sanki bana ek sik yazılmış gibi geldi.piyasada satılan gübrelerle bunu kolayca yapamazmıyım.direkt bin litre ve katları olarak EC yi hazırlayıp pompayla çevirmek istiyorum.yardımcı olurmusunuz.
Sayın yunus78,
Yazınızdan konu hakkında yazılanları okumadığınız ve bu konuda duymaktan öte bir bilginizin olmadığı belli oluyor. Bu durumda iken Sayın Envor ve Kudret Tezel bey in yazdıklarının eksik olduğunu söyleyemezsiniz. Sayfalarca yazılmış yazıları okuduğunuzda bana hak vereceksiniz. Sizin gibi başlayıp bu yazıları okuduktan sonra denemeler yapıp başarılı olmuş birçok arkadaş var. Bu insanların hiçbiri formüllerin eksik olduğuna dair bir yazı yazmadı.
İster 1000 litre ister 1 milyon litre su kullanın, bitkinin (burada domates) istediği ppm değerlerini vermeniz gerekir. Neyazık ki ülkemizde topraksız tarım hakkında ne fazla bilgili insana rastlamak, nede gerekli besinleri bulmak kolay değil. Hatta tarım fuarlarında büyük gübre firmalarının elemanlarına sorduğunuzda size sıvı gübrelerin topraksız tarımda kullanılabileceğini söyleyebilirler. Bu kesinlikle doğru değildir, yalnıştır. Evet kullanabilirsiniz ama bu bir insana sürekli pirzola veya kuru fasulye yedirmeye benzer. Diğer gerekli besinler verilmezse istenen gelişme elde edilemez.
Konu çok teknik bir konudur bu nedenle size yazılanları mutlaka okumanızı öneririm ve 1000 litre yerine kendinizi denemek için daha küçük miktarlarda başlamalısınız.

Kolay gelsin, iyi günler

garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön