View Single Post
Eski 21-03-2011, 06:20   #3
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Merhaba,

Bir iki önerim olacak: Bahçeniz küçük olduğu ve etrafında başka evler olduğunu anladığım için ceviz gibi büyük ağaçlardan kaçınmanızı öneririm. Bu bağlamda zaten en fazla 2-3 tane ceviz dikebilirsiniz.Eğer ki etrafta başka ceviz yoksa tozlaşma sorunu yaşayabilirsiniz üstelik.

Bir bahçe çapa motoru kiralama şansınız olabilirse tırpanla otların toprak üstü kısımlarını alıp temizledikten sonra kalan ot köklerini bu makine yardımı ile temizleyebilirsiniz. Hem de bir nebze fidan dikimine bahçeyi hazırlamış olursunuz.

Yabani otlar sizi senelerce yalnız bırakmayacaktır. Hele hele ayrık otu varsa bahçenizde ot ayıklama işiniz senelerce devam edecektir. En geç çiçeklenme dönemine otları çapa makinası ile toprağa karıştırırsanız yeşil gübre vazifesi de görür hem de tohumlar oluşmadan mücadeleyi yaptığınız için seneye işiniz daha kolaylaşır.

Ancak bence otları düşman olarak görmemek lazım. Bu siteyi etraflıca incelerseniz permakültür gibi başlıklar altında doğa ile uyumlu nasıl bahçecilik yapılır konularında çok güzel bilgiler bulabilirsiniz. Tavsiye ederim.

Saygılarımla,

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön