View Single Post
Eski 16-03-2011, 18:10   #1
Murat Uysal
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Wink Okulumuzda Çevre Duyarlılığı ile ilgili Proje..

Karabük Valiliğinin yayınladığı yazı ile AB Destekli Proje Çağrısı yayınlandı.

Bu projeler sadece Karabük ili çapında yapılacak olup sadece 10 okul katılabilecektir. Bizde katılmayı düşünüyoruz. Hibe max. miktarı 2000 TL'dir.

Okulun bulunduğu yer 2000 nüfuslu bir belde. İlçe merkezine 17km, il merkezine 40 km. uzaklıkta, geleneksel köylü tarımının yapıldığı, kazanç getirme amaçlı tarımsal çalışmaları pek olmayan, ancak yaptıkları tarımda da gereksiz yere sürekli ilaç kullanılan bir yer. Özellikle hayvancılıkla uğraşılmaktadır. Her evde ortalama 5 büyük baş hayvan olup, yaklaşık 3000-4000 civarı hayvan vardır. Ayrıca ormancılık yapılmakta ve bu bölgenin %87 gibi büyük bir kısmı orman bölgesidir.

Belde içinde ufak 2-3 dere vardır. Şehrin ve çevre köylerin kanalizasyonu bu derelere akmaktadır. Bu dereler ise ana kolu olan Filyos nehrine karışmaktadır. Filyos nehri Karabük merkez den geçmekte, içerisine 4 ilçe ve 1 ilin kanalizasyon ve atıkları ile bir çok sanayi atığını (Özellikle Demir Çelik Fabrkası) taşımaktadır.

Hep kötü bahsetmeyelim. İlçe ve belde civarı doğal yapı açısından Dünyadaki 100 sıcak bölgeden biri ve koruma altında. Orman İşletmesi de çok iyi çalışıyor. Orman İşletmesi, Belediye ve Kaymakamlıktan da destek alabiliriz. Doğal Alberatum bulunmakta. (Yenice diye aratırsanız bulursunuz..)


Şimdi arkadaşlar ben burda nasıl bir proje yapabilirim.? (Not: Demirbaş alımları %10 ile sınırlandırılmış)

NOT: Proje ortağı kabul edilmektedir. Projemize ortak olmak isteyenlerle de irtibat kurabiliriz.

Şimdiden teşekkür ederim.


Düzenleyen Murat Uysal : 30-03-2011 saat 21:59 Neden: hata..
Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön