View Single Post
Eski 16-03-2011, 17:43   #12
aysecan2007
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-03-2011
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şule68 Mesajı Göster
Fotoğrafını yarışmaya da eklediğim balkabağı ile yapılmış bir fırın yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Bu yemeği rahmetli anneannem çıtır çıtır yanan kuzinenin fırınında yapardı ama ben normal fırın kullandım.

Balkabakları irice doğranıp fırın kabına döşenir. Üzerine birkaç parçaya bölünmüş soğan, 5-6 diş sarımsak, kurutulmuş sivri biberler (yoksa taze biber) eklenir. Kurutulmuş biber çok yakışıyor, fırından çıktığında kıtır kıtır kavruk aroması ve tadı harika oluyor. Yeteri kadar salça suyla ve sıvı yağla inceltilerek tuz eklenip fırın kabındaki malzemenin üzerine dökülür. Balkabakları fırına konulup suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Bol sarımsaklı yoğurt hazırlanıp üzerine konur ve servis edilir. Afiyet olsun.
Herkese merhabalar, bu yemegi bende yapiyorum ama ben salcali yapmiyorum annem ve kayinvaldemden ogrendigim sekilde kup kup dogranmis kabaklari yaglanmis firin tepsisine diziyorum, 2-3 sogani da irice dogruyorum ve karistiriyorum balkabaklari ile. En son kuru biberleri de aralara koyuyorum cok yanmasinlar diye. Tuz, karabiber ve 1 fincan da pekmez ekliyorum Hepsini harmanliyorum ve firinda pisirince de sarimsakli yogurtla servis yapiyorum , ben de Aydin 'liyim. Ve sizde Aydinli olunca ayni tarifin kucuk bir nuans farkini paylasmak istedim Yalniz yemegin ust kismi yanmasin diye biraz pisirdikten sonra uzerini aluminyum folyo ile kapatiyorum. Ve pisip pismedigine de catal batirarak karar veriyorum.

aysecan2007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön