Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 16-03-2011, 16:47   #1721
thisisme
Ağaçsever
 
thisisme's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 94
terkedilmiş orkidenin keikileri

Merhaba,

Bu forumda takip ettiğim kadarıyla orkide sahibi pek çok kişi çiçeklerine gözü gibi bakıyor ve çiçek açsın sağlıklı büyüsün diye uğraşıp duruyor. Ben de bu kişilerden biriyim. Evde üç orkidem var. Üçü de aldığım zamanki çiçekleri hariç hiç çiçek açmadılar. Orkide harcına olan var, denemek için diatomite aldığım var.Çiçek besiniydi, suyuydu, köküydü, ışığıydı... uğraştım durdum üç senedir. Henüz hanımefendiler çiçek açmadılar.

Birkaç ay önce çalıştığım şirkette patronun odasında bir orkide gördüm. Bakımsız, suyun içinde, yosun tutmuş...Velhasıl çok kötü görünüyordu. İlgileneyim dedim fırsatım olmadı. Geçen gün yine o odaya girdiğimde bir de baktım ki keiki yapmış. Hemen çaycı arkadaşa orkide harcı alalım bunu ayıralım dedim. 'Ne gerek var ki o kendi kendine kopuyor ben onları suya koyuyorum çiçek açıyor' dedi ve bana bir yoğurt kutusunda, topraksız harçsız bir yavru orkide gösterdi. Aynı anacın bir önce ki keikisiymiş.

Tabi yeni keikiyi uygun ortamda ve şekilde ayırdık. Başka bir saksıya aldık.
Sizin için bunları fotoğrafladım. Bu başlığı açmamın sebebi de çok uğraşıp orkidesinde çiçek göremeyen arkadaşlara moral vermek.

Darısı başıma.
Sevgiler.

Eklenen Resimler
     
thisisme Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön