View Single Post
Eski 16-03-2011, 12:28   #101
the_mc
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turchese Mesajı Göster
Teşekkürler,

Öncelikle şunu söylemeliyim ki iki haftadır bu konuyu araştırıyorum. Öncelikle orkideler üzerinde çalışmak istiyorum. Asıl problemim besiyeri idi. Yani daha önce belirtildiği gibi kültürün 4 aşamasında kullanılacak besiyerinin nasıl olması gerekitiğini hala anlayabilmiş değilim. ilk aşama keiki oluşumuna kadar tamam ama sonrasında eklenecek hormon vesaire kafamı karıştıryor. Ben de ufak ufak başlama kararı aldım. Kuzenim üniversitede okuyor belki hocalarından yardım alabiliriz.

Ama sadece orkide değil çalışmak istediğim. İşte problem de burada başlıyor. İnternetteki kaynaklar çoğunlukla sebze, meyve üzerine.

Neyse ben başayayım da devamı gelir inşallah..
Besiyeri Nedir?

Mikrobiyolojik anlamda olmak üzere besiyeri, mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir
. Besiyerleri; sıvı/ katı/ yarı katı, genel/ selektif (seçici), hazırlanan/ hazır vb. gibi çok farklı şekillerde sınıflandırılabilir.

Mikrobiyoloji laboratuvarında -amaca göre- çok farklı besiyerleri kullanılır.

bu sebepten bikti gelişme evrelerini ve bitkilerin ne şekilde hangi besinlere ihtiyaç duydugunu bilmen gerekir. çok komplek bir düzeni vardır aslında. bitki fizyolojisi, bitki mikrobiyolojisi bilgileri işin temelini oluşturur. klonlayacagın veya üretecegin mikro organizmanın türünü ve beslenme şekline göre besiyer hazırlanır. örnegin a maddesinden b maddesinden az da c maddesinden koy demek hepsi için ideal bir sonuç yaratmaz.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön