View Single Post
Eski 08-03-2011, 18:38   #1
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Baltalimanı Japon Bahçesi

Japon bahçesi; Sarıyer - Baltalimanında bulunmaktadır.

Türk ve Japon halklarının kardeşlik duygularını pekiştirmesi, her iki ulusun kültürel iletişimi gerçekleştirmesi ve birbirlerini daha iyi tanıyabilmeleri adına planlanmış, iki ülke arasında binlerce kilometrelik mesafe olmasına karşın ulusların birbirlerine gösterdikleri sevgi ve saygı neticesinde, 2003 yılının Japonya'da "Türk Yılı" ilan edilmesi ve Japonya'nın Shimonoseki Kenti ile İstanbul'un Kardeş Şehir olması nedeniyle Japon bahçesi çalışmalarına başlanmıştır.

Japon Bahçesi'nin en önemli materyallerinden biri de giriş ve çitlerdir. Giriş kapısı, iki ülkede de bulunan Boğaz Köprüsü sembolize edilerek tasarlanmış olup kardeşliği simgelemektedir. Tasarımda Japon bahçelerinde sıklıkla kullanılan bitkiler yer almaktadır.


Bahçenin düzenlenmesinde Japon Bahçe Sanatı'nın genel karakteri olan doğal malzemeler kullanılmıştır. Japon Bahçesi'nin tüm özellik ve öğeleriyle yaşatılacağı bahçede; Şelale, Doğal Gölet, Ada, Ada'yı her iki yönde kıyılara bağlayan Taş ve Ahşap Köprüler ve Kuru Köprü inşa edilmiştir. Japon Çayevi yapımı devam etmektedir.

Parkta, 4850 adet ağaç ve bitki kullanılmıştır.

Bahçenin Japon Kültürü'nü yansıtan iki adet kapısı, bir adet çeşmesi ve kuru bahçesi bulunmaktadır. Bahçe, çok sayıda doğal taştan imal edilmiş fenerler bulunmaktadır. Bahçenin etrafı ise, Japon stili duvarla inşa edilmiştir.

Baltalimanı Japon Bahçesi, gezimdeki ayrıntıları ve haberlerini kendi yorum ve gözlemlerimle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Name:  Baltalimanı Japon bahçesi 1.jpg
Views: 14475
Size:  52.1 KB

Hoş geldiniz.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön