View Single Post
Eski 07-03-2011, 23:01   #16
soberman
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Tek porsiyonluk ekmekler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sn.Soberman bu fotoğrafları siz mi çektiniz? Fotoğraflar o kadar güzel ki ekmeklerin kokusunu alıyorum sanki.
Arkadaşlar,

iyi dilek ve olumlu yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Fotoğrafları bizzat çekiyorum ama tahmin edemeyeceğiniz şartlarda;

Hafta sonları akşama doğru ekmekler pişer, mutfağın oda bölümünde çay ve kahvaltı sofrası hazırlanmıştır, ben hariç herkes masanın başında sabırsızlıkla beklemektedir. Fırından ekmekleri hemen ocağın yanına alırım, arkadan özellikle kızlarımın acele etmemi istirham eden yakarışları gelir. Bana kalan sadece bir kaç dakikadır. Bu arada fotoğraflar çekilir. Bu nedenle hep aynı köşe ve hep aynı arka plan. Sonra komşular için bir - iki numune ayrılır ve doğru sofraya servis yapılır. Bazen sadece çayla, bazen peynirle, bazen de tereyağla yorumlar yapılarak porsiyonluk ekmekler tüketilir.

Hayatımıza lezzet katan karelerden olduğunu söyleyebilirim. Malum, çocuklar büyüyünce ortak yaşayabileceğiniz faaliyet ve zevkler çok azalıyor.

Tarifler doğrudan yapılan ekmeklere ait olarak hazırlanıyor. Dolayısıyla biraz detaylı olduğundan buraya doğrudan alamıyorum ama fotoğraflar yayımlandıktan sonra tarifleri 3-4 gün içinde Ekmek Sanatı sitesine konulmaktadır. İlk sahifede en son yapılanları, üzerine tıklayarak da ilgili linke gidebilirsiniz.

Çok detaylı oldukları için buraya yazmamamı lütfen maruz görün.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön