View Single Post
Eski 05-03-2011, 15:57   #2
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Benim bu ağaca yönelik düşüncelerime gelirsek, öncelikle ağacı bu saksıyla birlikte aldım. Altını okuyamıyorum ama sanırım 8-9 litre civarında toprağı var. Aldığım gün (dün) yeni sulanmıştı. Önce biraz kurumasını bekleyip ardından kök sistemine bakacağım (bu sırada üst yapıyı da dikkatlice ama derinlemesine yıkayarak çamurunu akıtırım.). Saksıyı sarmış durumdaysa büyük saksıya alırım, değilse üstteki 10 cm'e yakın boşluğu değerlendirmek için tabana 10 cm toprak ekleyip tekrar saksısına yerleştiririm. Bu sırada üstten biraz eşerek kök sistemine bakarım, ama zaten bir iki cm alttan başladığını düşünüyorum.

Gövde gelişimi için daha fazla zaman vermeme gerek yok sanki, yeterince kalın duruyor. Zamanı da kaçırmadan biran önce üst yapıyı şekillendirmeye başlamak istiyorum. Üçte birini budadıktan sonra neler yapabileceğime bakarım. Aslında en uygun tarz gibi görünse de süpürge olmasını pek istemiyorum. Ana gövdeler çok kalın ve artık kolay şekil verilemez, ama yan dalları tel ve iplerle mümkün olduğunca yanlara açabilirim.


simsir-bonsai.jpg

Bitmiş halinde bu şekilde bir görüntü almasını istiyorum. Hatta belki üst yapıyı daha geniş bir alana açabilirim.

Ne düşünüyorsunuz, olabilir mi dersiniz?

Fikirleriniz benim için çok önemli. Lütfen tüm önerilerinizi, uyarılarınızı çekinmeden yazın. Hepsine ihtiyacım olacağına eminim.

En sağlıklı bonsailer sizin olsun...

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön