View Single Post
Eski 03-03-2011, 19:46   #428
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Olgunlaşmamış komposta solucan yaşıyamaz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu Mesajı Göster
Sayın epsody,fotoğraftakiler solucan yumurtası ise soğuk kompost içinde bulunan solucanların yanına ekleyeyim mi?Yoksa solucansız olan komposta mı karıştırayım?
Sayın umutyocusu, fotoğraftakiler Kokon yani solucan yumurtası, daha önce o toprakta solucanların yaşamış olduğuna işarettir, toprak canlılığını kaybederken solucanlar da burayı ya terkettiler veya burada öldüler.

Kokonlar toprak canlıllığını kaybetsede kokon içindeki sıvı içinde yaşamlarını sürdürmeye devam edecektir, kokonlar nemin olduğu bir ortamda gelişmelerini sürdürerken kokonun içindeki sıvı tükenmesyle kokon zarını parçalıyarak toprakta yaşama geçmekteler.

Toprağa geçişteki ilk beslenmeleri için ilk ısırıkta onların beslenme alışkanlıklarının ortaya çıkmasıyla bu canlılarında ilk ortam uyumuda belirmektedir, olgunlaşmamış kompostun içeriğindeki ısı sıtabil olmadığından bu ortama uyum sağlamalarıda zor olmaktadır.

Kompostumuz'un içinde solucan yaşaması için olgunlaşmış vede nem yüzdesi %50 gibi olmalıdır, başlığımıza katılımınızla gösterdiğiniz paylaşımlar için teşekkürlerimi sunarım, sevgilerimle hoşça kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön