View Single Post
Eski 02-03-2011, 09:35   #2257
gezen82
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-10-2010
Şehir: KONYA
Mesajlar: 56
Saygıdeğer seyyah53; bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Soğuktan olmadığına kesinlikle eminim. çünkü bitkiler kaloriferin üstünde pencere kenarında ve evin ısısı 24 derece altına pek düşmez. ayrıca gojilerde kırmızı örümcekleri tek tek ellerimle temizledim. hatta küçücük yaprak aralarına ördükleri ağlarda hareketlerini bile üzülerek izledim.
Ev yapımı ilaç olarak saygıdeğer malbman redrobin domates kısmında yanıtlamış.sanırım kükürt iyi geliyormuş. deneyip sonucunu göreceğiz. eğer olmazsa artık belirttiğiniz ilaçları kullanayım. Goji fidelerimi kaybetmek istemiyorum çünkü kütahyada goji satan yer yok sanırım.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sayın gezen82, teşekkür ederim. .........................
Sizin de teşhis ettiğiniz gibi Red Robinlerinize beyaz sinek, gojilerinize kırmızı örümcek, biberlerinize de yaprak biti dadanmış. Öncelikle zararlı taşıyan bitkilerinizi diğer bitkilerinizin yanından ayırın.

Sonra da buradaki (özellikle) ikinci tarifi zararlıları yok edinceye kadar 4-5 günde bir uygulayın derim. Ben geçen yıl Red Robinim'e dadanan beyaz sinekleri ve jalapeno biberlerime dadanan yaprak bitlerini bu şekilde yok etmiştim. Yanılmıyorsam üçüncü uygulamadan sonra temizlenmişlerdi.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Kırmızı örümcek için ise kimyasal ilaç kullanmayacaksanız, en iyisi kükürt.

gezen82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön