Konu: Meyvelitepe
View Single Post
Eski 26-02-2011, 23:12   #93
Baki Berk Kayalar
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bir zamanlar yazlık evimizin 300-400 m2 bahçesinde her çeşit çiçek ve sebze yetiştirirdim. Öyle ki, 10 küsür cins domatesten birer tane bir tepsiye koyar, hepsinden peşpeşe birer parça tadarak lezzet testi yapardık. 17 yıl önce yetiştirdiğim cherry domatesleri o zamanlar 5-6 yaşında olan kızım poşetlere koyup sahilde satmıştı da, ilk defa cherry domates gören insanlar kapış kapış almıştı. Sokağın çocukları bir kaç gün boyunca dondurma parasını buradan karşıladılardı.
Ne günlerdi. Lokantacılar çok şaşırmışlardı o cherrylere. Neredeyse ağızları açık bakıyorlardı Cherry hasılatı ile aldığımız ve yediğimiz dondurmaların tadı halen damağımda.

Meyvelitepe o zamanlarda da muhteşem domatesler yetiştiriyordu. Fakat söz konusu yazlık evimizin bulunduğu bahçemizde ağaçlar çok büyüyünce sebze ekecek yer kalmadı. Bir zamanlar bize her sabah tatlı biberler sunan o küçük bahçede şimdi koca bir sekoya yükseliyor. Şu an bu bahçe küçük bir orman halinde. Başka iri ağaçlar da var. Fakat ağaç kesme huyumuz olmadığı için bahçeyi eski haline getiremiyoruz.

Meyvelitepe benim içimdeki bir şeyler yetiştirme dürtüsünü de coşturuyor. Meyvelitepe & Ağaçlar Net işbirliği benim de geleceğe yönelik realist kararlar almamı sağlamaya başladı Bakalım hayatımda neler değişecek.

Güzel günler sizlerle olsun.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön