View Single Post
Eski 26-02-2011, 10:40   #52
nyaşarakıncı
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-02-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 4
Zaman mekan ve koşullar uygun olduğu sürece yardımcı olmaya çalışırım.

Bir konuya ışık tutmak istiyorum.
Anlatan anlatabildiği kadarıyla dinleyen de alabildiği kadar yararlanabiliyor. Buradan dinleyen arkadaşlarımız dinlemeyenlere öğrendiklerini anlatmaya çalışıyor. Ancak yanlış aktarımlar olabiliyor.

Şöyleki, sarı tuzak tüm arıcıkları ve kelebekleri çekmeyebilir. Genel olarak çeker ama tümünü çeker diyemeyiz. Sarı rengin frenksı da önemlidir. Her sarı da çekmez. Bu nedenledir ki Bitki koruma ürünlerini kullanırken ruhsatlı olup olmadığına bakılması gerekir. Çünkü ruhsatlı ürünlerin etikentinde zararlılara etkinliği ve çevreye yan etkisi belirlenmiştir ve kullanım şekli tarif edilmiştir.

Bağlarda kullanılan kurdele olarak nitelendirdiğiniz materyale feromon emdirilmiştir. Kovucu değil aslında çekicidir.

Periyodik ilaçlamaya gelince.......... Hastalık ve zararlıların ortaya çıkma koşulları vardır. İklim, bitki örtüsü, bir önceki dönem yoğunluğu/şiddeti........ Bu koşullar takip edilerek hastalık veya zararlı çıkışı tahmin edilir.

Eğer Mildiyö gibi hızla yayılan bir hastalık değilse ilk belirtiler beklenir. Belirtiler görüldüğünde mücadele yapılır. Mildiyö iyi tanınıyor belirtileri biliniyorsa ilk belirtileri beklemek en uygunu olur. Çünkü Mildiyö her sene olmayabilir. Mücadelede kullanacağınız materyale göre müdahale zamanı ve şekli farklı olur.

Mutlaka gözlem inceleme sonucu mücadeleye karar verilmelidir. Hastalık ve zararlıların çıkmasını önleyici önlemler alabilirsiniz. Ama hastalık ve zararlının çıkmasını önlemek için devamlı ilaçlama yapmak sizi ilaca bağlar.

nyaşarakıncı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön