Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 16-02-2007, 09:18   #110
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide müz Mesajı Göster
Sayın Praeox,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Saksıyı şeffaf bulamadığım için bu yolu seçmiştim , 5 litrelik su şişelerini kesip diksem olur mu?
Çiftli phalaenopsisin köklerine baktım üstlerden yaklaşık 8 tane yeni kök vermiş ,bu iyiye işaret mi?
Tuzlanmayı önlemek için ne yapabilirim?
Sararmış olan yaprağı kesmelimiyim ,düzelme ihtimali varmı?
SAYGILAR
Sayın orkide müz,

yeni kökler vermesi iyiye bir işarettir lakin bu köklerin yukarı doğru kıvrılması da değişik bir anlam içerir. Tüm diğer bitkilerde olduğu gibi bir yaprak bir kez sarrardı mı asla bir daha düzelmez, ancak bunu kesmenizi de şimdi salık veremem en iyisi bu yaprağın kendiliğinden adeta ayrım yeri varmış gibi bir dibine yakın bir yerden kendiliğinden atmasını bekleyin. tuzlanmayı önlemek için ise az tuzlu kireçsiz ılık bir su ile ayda bir kez saksıyı yıkarcasına üsten sulayıp altan çıkan suyu dökmektir.
Saydam pet şişe konusunda ise, evet kullanabilirsiniz bende 12 cm den yukarı veya aşağı (TR'de bulamadığımdan) saydam saksı gereksinimi çirkin de dursa bu yoldan karşılıyorum. o tarz bir dikimin tek menfi yönü estetiktir.
saf perlite ekimi ben şahsen amatörlere pek de salık veremiyorum bu tamamen bir hydroponik besleme yöntemi olduğu için değil uygun gübreyi bulmak, seçmek, burda kullanılması gereken saf su veya yağmur suyu, ama iyisi mi RO suyu her evde bulunamıyacağı gibi iletkenlik ölçer de olamıyabilir. bunlar olmadan bitkiyi bu tür hydroponik bir bakımla gereksiz deneylere atmak tabii bakıcının kendi seçimi olacaktır.

saygılarımla


Düzenleyen praecox : 16-02-2007 saat 11:52 Neden: ek
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön