View Single Post
Eski 24-02-2011, 23:21   #109
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Pazartesi günü buzdolabından çıkarıp, aktive etmeye başladığım mayayı, nihayet bu gece saat 20.30'da yoğurabildim.
Mayayı aktive ederken bir tatlı kaşığı şeker ve bir çay bardağı kadar süt koymuştum. Ve fakat aktivasyonu hızlandırmak babında ekstra bir etkisini göremedim bu yaptığım işlemin
Hamuru, yoğurduğum kaptan büsbütün alamayacak kadar cıvık yoğurdum bu kez. Kekten biraz daha kıvamlıca idi, resmen, pişireceğim tencereye sıyırarak akıttım )
Soğuk Hecha tencerenin dibine biraz un serpip, üzerine hamuru döktükten sonra, kapağını kapatıp radyatörün üzerine koydum. Yaklaşık iki saat bekledim. Hamurun kabarmaya hevesli olduğunu görünce, 50 dereceye ayarladığım fırına, tencereyi kapağı ile birlikte koydum. Fırında 1 saat kadar beklediğinde, hamur tencerenin ağzına kadar kabarmıştı.

Name:  ekmek deneme4-1.jpg
Views: 1022
Size:  20.7 KB

Fırını 180 dereceye ayarlayıp, pişirdim. Halen kendisini biraz daha çekmesi için fırında duruyor. Soğuyunca onu da yükleyeyim.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön