View Single Post
Eski 28-07-2005, 21:15   #27
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Sizi de kandırdık sonunda demek ki

Bonsaiye başlamak için sanıldığı gibi bonsaiye ihtiyacınız yok aslında. Bonsai bir ağaca hem küçük hem de yaşlı görüntüsü verme uğraşıdır temel olarak. Hem botanik hem de sanatla ilişkilidir bu bakımdan.

Hazır bir bonsai (ince bonsai saksısında, genelde yapı marketlerden alınabilecek ağaçları kastediyorum) ile başlamak işin püf noktalarını çözene kadar ağacın ölmesi ile sonuçlanabileceğinden ben yeni başlayacaklara fidanlıklardan alınacak, bonsai olmaya uygun ağaçlar üzerinde çalışmayı öneriyorum. Böylece sulama, gübreleme vb. işlemleri daha dayanıklı ağaçlar üzerinde denemiş ve daha az risk almış oluyoruz. Hangi tür ağaçların tercih edilebileceğini ve yapı marketlerden alınacak ağaçlarla bu işe başlamanın neden pek de iyi olmadığını önceki mesajlarımızda yazmıştık.

Bonsai incelikleri, püf noktaları, zorlukları fazla olan ve dikkat+sabır isteyen bir hobi ama kesinlikle çekinmenize gerek yok. Ben bonsaiye başlamadran önce inanın ağaçlar hakkında neredeyse hiç bilgim yoktu. Okuyarak ve uygulayarak kısa sürede bir çok şeyi yoluna koyabilirsiniz.


Düzenleyen Erkan Aktaşgül : 30-07-2005 saat 06:22
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön