View Single Post
Eski 24-02-2011, 08:37   #97
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
3. deneme, tam buğday unu

Hamurla gün geçire geçire onun dilinden biraz daha anlamaya başlıyorum; "Beni pişirmeden önce acele etme, iyice kabart." diyor. Daha önce 12 saat bekletip pişirmiştim, bu kez 20 saat bekledim ama radyatörler sürekli açık değildi, özellikle son 4 saatte ortam daha ılıktı, o da kabardı.

Cam kapta, altına yağlı kağıt sererek hamuru beklettim, kabında mayalandı, un kullanmadım. Fırına atınca da kabardı ama hazır mayalar kadar değil. Maya eskidikçe daha güzel kabaracak diye bekliyorum ama bu sefer ekmeği beğendim.

Name:  DSCN0331.JPG
Views: 1057
Size:  57.6 KB

Name:  DSCN0334.JPG
Views: 1004
Size:  57.6 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön