View Single Post
Eski 23-02-2011, 23:29   #88
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Plastik kutu her elektronikcide mevcut. Fiyatı 7-8 lira. İçinde vida yerleri var. bunların hepsi traşlanıyor. İçine koyacağımız şeyleri sığdırmak için. Havyanın ucu ile eritilebilir veya evinde hobi amaçlı tur motoru olanlar bunları taşlayabilir.

Hava motoru da her akvaryumcuda bulunur. Atınan' ın en küçük modellerinden biri. Üst kapağını söküyoruz zira kutuya sığması gerek. Hava motoru ve bobinin (fırın çakmağı) 220 girişlerini ortak yapıyoruz. Arzu eden 220 kablosuna anahtar da yapabilir.

Kutuya sığacak küçük boyutlu bir kutucuk temin ediyoruz. Çocukların oyuncaklarından bir şey bulunabilir. Küçük bir ilaç kutusu kullanılabilir. Benim kullandığım şey bir üçlü kalemliğin en küçük gözü.

Yüksek voltajın gönderildiği kablo fırın çakmağı ile beraber aldığım fırının orjinal çakmak kablosu. ( En kısa boy olanı)

Küçük kutucuğun ortasına bir somunlu vida ile bobinin Nötr ucunu kabloyla bağlıyoruz.

Kutucuğun yan yüzünden de çakmak porselen probunu bir delik açıp sokuyoruz.

Sonra hava motorundan bir kısa hortumla kutucuğa hava gireceğiz. başka bir köşesinden de gene bir akvaryum hortumuyla büyük kutudan dışarı çıkaracağız.

Aleti fişe taktığımızda küçük kutucuğun içinde çıt çıt kıvılcım atlayacak ve hava hortumuzdan dışarı tuhaf kokulu bir hava çıkmaya başlayacak.

Ne kadar üretiyordur diye soran bir arkadaş çıkacaktır. Bilmiyorum diyeceğim üstelik nasıl ölçebilirim bu konuda bir fikrim de yok. Tek bildiğim çıkan değişik kokudan dolayı bir ozon üretildiğini hissedebiliyorum.

Küçük kutucuğun üzerini küçük bir parça plastik kesip kapatıyoruz büyük kutuyu vidalayıp kapatmadan önce. . .

İyi geceler.

Eklenen Resimler
   
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön