View Single Post
Eski 22-02-2011, 23:04   #81
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akinselcuk Mesajı Göster
Ozon gazı bakteri hücresinin duvarını parçalayabiliyorsa insan derisine teması da sakıncalı olmalıdır. tek kalan oksijen atomu lipit dokusuna bağlanır deniyor zira. Dış derimize az iç mukoza kısımlarımıza daha çabuk etki ederek zarar veriyor olması gerekir. Biraz bilinçli ve bilimsel yaklaşmak gerek.
Sevgili akınselcuk,

Sayfa tam bir arap saçına döndü. Ozonterapi yapan merkezlerden birinin daha önce linkini vermiştim. tekrar vereyim. Millet ozonu vücuduna temas ettirmek için seansı 150 TL verip en az 10 seans ozon sauna denilen tedaviyi alıyor. Cildin ikinci bir akciğer gibi tenefüs etmesini sağlıyor. Bu işi yapanlar tıp doktorları. Kocakarı da değiller. Bir allahın kulu bu kadar tartışmadan sonra araştırıp okumaz mı?

http://www.ozon.com.tr/ozon-sauna/

Bu site ozon tedaviyi Türkiye' de başlatan Dr. Lale YEPREM' in sitesi. Ozon' un sağlık alanında kullanılması ile ilgili her türlü bilgiyi bulabilirsin.

http://www.ozon.com.tr/ozonun-esik-seviyeleri/

Ozonun hangi konsantrasyonlarda rahatsızlık verdiği ve zararlı olduğu yazılı. Senin çakmak 24 saat çalışsa bir şey olmaz. Daha önceki mesajlarımdan birisinde yazmıştım, yine tekrarlıyayım. yoğun bakımda hastayı kurtarmak için oksijen tüpü ile hava veriyorlar. Oksijen bizim yaşam sebebimiz ama oksijen tüpünü sonuna kadar açarlarsa da ölüm sebebimiz olur. Bu ayrıntıyı gözden kaçırmamak lazım.

Ciltteki açık yaraları tedavi etmek için yaralı bölgeyi torba içine alıp, torbaya ozon gazı vererek yaraları tedavi ediyorlar. Siz cilde zarar verir diyorsunuz. Bayanlar selülit ve fazla yağlarını bölgesel olarak yakmak için ozon torbasının içine giriyorlar.

http://www.ozon.com.tr/basinda-ozon/

Ama bazı arkadaşlar sanayi tipi ozon jeneratöründen başka bir şeyle çalışmamışlar. Ozonla strelize edilen suya bile zehir diyecekler neredeyse. Ozon çok kuvvetli bir oksitleyici olduğu için su içindeki bazı mineralleri oksitleyip çökeltebilir bu yüzden topraksız tarım besin eriyiğinin değerlerini bozduğunu söylüyorlar (özellikle iz elementler üzerinde demir gibi.) ama sudaki bakterileri öldürdüğü kesin. Biz damacana suyunu doğal mineralli su diye almıyoruz. Mineralli sular maden suyu veya başka isimler altında satılıyor zaten.

Sevgili akınselcuk,

Gece mesajı yazdıktan sonra sabah mevcut siteyi biraz daha detaylı inceledim ve şu bilgiye ulaştım. Belki tereddütleri biraz daha giderir.

MADRİD OZONTERAPİ DEKLARASYONU(3-4 HAZİRAN 2010)

SONUÇ BİLDİRGESİ ÖZETİ:
1. Ozon Kullanımının Terapötik Temelleri:
Moleküler düzeyde gösterilmiş , ozonun farklı etki mekanizmaları bu tedavinin klinik olarak kanıtlandığını desteklemektedir.
Ozonun terapötik , etkisiz ve toksik olmak üzere 3 farklı konsantrasyon düzeyi bulunmaktadır.
10 mikrogram/ml hatta 5 mikrogram/ml’ye kadar düşük dozların geniş bir güvenlik sınırında terapötik etkisinin olduğu kanıtlanmıştır.
Böylece şu anda ozonun terapötik konsantrasyon aralığı 5-60 mikrogram/ml olarak kabul edilmiştir. Bu aralık ozonun lokal ve sistemik uygulama teknikleri için kabul edilmiştir.
Bütün terapötik dozlar etki mekanizmalarına göre 3 farklı tipe ayrılmıştır.
a)Düşük Dozlar: Bu dozlar immün modülatör etkiye sahiptir ve bağışıklık sisteminin bozulduğu durumlarda kullanılır.
b)Orta Dozlar: Antioksidan enzim savunma sistemini stimüle eder ve bağışıklık sistemi düzenleyicidir. Diyabet, ateroskleroz, KOAH, parkinson sendromu, alzheimer ve senil demans gibi kronik dejeneratif hastalıklarda en faydalı biçimde kullanılır.
c)Yüksek Dozlar: Özellikle ülserler ve enfekte yaralarda kullanılır. Su ve zeytin yağı ozonlanmasında kullanılır. Medikal Ozon Jeneratörleri zeytin yağı ozonlanmasında ASLA kullanılmamalı çünkü yağ buharının cihazın içindeki yüksek voltaj tüplerine diffüzyonu neticesi ÇOK TOKSİK MADDELER oluşmaktadır.

Kaynak: http://www.ozon.com.tr/2010/07/23/oz...-deklarasyonu/

Bizim burada sözünü ettiğimiz ozon cihazları düşük dozajlı cihazlar. Yüksek dozajlı cihazlarad ozon direkt havadan elde edilmiyor. Ozon jeneratörüne %99 saflıkta oksijen tüpü bağlanarak saf oksijen ozona dönüştürülüyor. Bu bile sağlık hizmetlerinde kullanılıyor ama bu işin eğitimini almış tıp uzmanı veya gerekli seminer ve eğitimlerden geçmiş sağlık personeli tarafından. Yoksa öbür cihazların bazıları Bauhaus gibi yapı marketlerden veya internet üzerinden hava ve su temizleyici olarak satılıyor zaten.


Düzenleyen Sarıcan : 23-02-2011 saat 08:20 Neden: Paragraf ekleme
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön