View Single Post
Eski 22-02-2011, 21:59   #79
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Ozon gazı bakteri hücresinin duvarını parçalayabiliyorsa insan derisine teması da sakıncalı olmalıdır. tek kalan oksijen atomu lipit dokusuna bağlanır deniyor zira. Dış derimize az iç mukoza kısımlarımıza daha çabuk etki ederek zarar veriyor olması gerekir. Biraz bilinçli ve bilimsel yaklaşmak gerek.

Klorda insana zehirli bir kimyasaldır. İçme suları klorlanmadığı zaman insanlığın sağlığı bozulur. Bir maddeyi doğru kullanmayı bilmek ya da ondan korkmak uzak durmak. Tıpkı GDO tartışmaları gibi; ya iyi olacak ya da kötü. Tıpkı Cinali ya da Ayşegül Tatilde hikaye kitaplarında veya Kemalettin Tuğcu da ki insan tiplemelerinde olduğu gibi . . .

Bugün gidip bir fırın çakmağı aldım. 13 lira.

Anahtarlı modelleri var. Kablolu paket modelleri var. Ben en sadesini aldım. Tüm yerli fırınlara uyumlu anahtarı yok kabloları yok. 220 girişi için 2 soket yapmışlar. 4 tanede ocağa çıkıs soket yeri koymuşlar. Yüksek voltajlar 220 nin nötr ucu ile devresini tamamlıyor.

220 yi verdiğiniz anda bir saniyede bir çakmaya başlıyor. 2 cm uzaktaki diğer sokete veya 3 cm uzaktaki 220 nötr soketine kıvılcım atlıyor. 10 dakika memerin üzerine bıraktım mutfakta çalışır vaziyette bir dakika sonra burnuma gelen farklı yumuşak kokunun bahsedilen ozon gazı olabileceğini düşündüm. Yani anlıyacağınız kıvılcım üretmenin en basit yolunu bulduk gibime geliyor. Üstelik ozon üretildiğine dair bir emarede gördük.

Bütün yapılacak iş bunu kutulamak. Hatta bir de hareket dedektörü takmak lazım. : )

Odada hareket varken sussun uzun süre hareket görmeyince başlasın çalışmaya. Odanın havasını kimse yokken temizlesin.

Resmini koyayım şimdi sonra bunu da bir mamül hale getirelim.

Eklenen Resimler
   
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön