View Single Post
Eski 21-02-2011, 16:47   #76
seazone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-01-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 263
Sayın Sarıcan, tekrar başa dönmek istemem ama forumda paylaştığımız kadarı ile tüm forumdaki arkadaşlara aynı konular üzerinde sürekli görüşüldüğü için nedense ben samimi bir arkadaş olarak görüyorum. Sizinle hiç telefonla konuşmadık ya da başka her hangi bir yerde tanışmadık. Sadece burada yazılarınızı biliyorum ve tek yürekten söylüyorum ki içmenizi istemedim hatta ismini bile yazmadığım hastalıklara sebebiyet verebileceğini söyledim. Kimsenin bu halde olmasını istemiyeceğim için. Buradaki konu siz ozonlu su içmek istediğiniz kısmı.

Gelelim şimdi konunun saptığı yere eğer siz dezenfekte etmek için kullanıp suyu ozonun işi bittikten sonra tekrar o2 ye döndükten sonra temizlenmiş (bakterilerden arınmış) su içmek istiyorsanız hiç bir zararı yok... Bu suyuda çok iyi bir oksitleyici olduğu için suda ki her metali oksitleyeceği için herhangi ucuz filtereden bile geçirdikten sonra (oksitlendiği için daha büyük nesneler olup tutulması kolay olacak), bu şekilde tüketilmesi önerimdir.

Musluklardan akan suyu da ozonla dezenfekte edememelerinin sebebi ozonlandıktan sonra başına gelecek kontaminasyonda hiç bir çare değil. O yüzden klorlanıyor. Siz isterseniz klorlu su için diyorsunuz ben size bu suyuda içemeyin derim. Saygılar.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön