View Single Post
Eski 21-02-2011, 16:04   #74
remz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2011
Şehir: eindhoven
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict Mesajı Göster
hımm. Şimdi işin rengi değişti işte.Benim yapmaya başaldığım jeneratörün kapasitesi normal ev içinde kullanımdan yüksek olacak ve ismini hatırlamadığım bir arkadaşın belirttiği kadar olmasa da sağlık açısından sorunlu olacaktır.Bu jeneratörün kullanımı olarak belki bir sera ortamı kullanılabilir.Kesinlikle gargara yapıp bir kısmını içmek için olamaz.

Detayın diğer tarafı ise çok ilginç sayılabilir.Nedir ? Ozonlu su ile işlem yapmak isteyenler için önerim şişelenmiş su satın alsınlar. ???? Diyeceksiniz ki bu ne ? Türkiyede satılan damacana şişelenmiş suların nerdeyse %99.9'u PET şişe olarak alacağınız şişelenmiş suların %95'i ozonlanmış sudur.!!!!Bir başka detay daha!!! Eğer şişe etiketi üzerinde "doğal kaynak suyu" yazarsa ozonlanmış sudur, eğer etiket üzerinde "doğal mineralli su" yazarsa bunun anlamı boş şişe yüksek ozonlu su ile durulanmış ama hiç işlem yapılmamış, doğadan çıktığı gibi şişelenmiş su anlamındadır.Bu detay çok önemli atlamayalım, doğal mineralli su yapmak için firmalar ve sağlık bakanlığı yüksek miktarda paralar harcamaktadır.Şuan biz ise sitede bunun tam aksini yapmak istiyoruz.

Bu detayı unutmadan başka bir konuya geçersem ozonlanmış şişe suyundaki ozon oranı nedir ? Damacana içindeki ilk şişelenme esnasındaki oran 0.015 - 0.020 ppm değerindedir ki bu oran 24 saat içinde kapalı kapak altında bile 0,002 oranlarına düşer.Aksine PET şişe içerisindeki oran ise 0.020 - 0.050 ppm arasında değişir ki 24 saat içinde oran 0.010 değerlerine düşer.Siz içmek için şişeyi açtığınızda kokusunu ve tadını anlamazsınız ama koku konusunda hassas olanlar damacana kapağını açtığında koklayıp keskin ozon kokusunu anlayabilirler.15 dk. sonra hiç bişey hissetmezler

Peki bu kadar içimizde olan birşeyi neden arayıp duruyoruz ? Gargara yapmak için şişe suyu alalım, hatta içelim. (zaten yapmıyormuyuz?) Eğer bilindik marka veya büyük firma suyu alırsanız ozonsuz üretim olma ihtimali yüksek, çünkü yüksek maliyetlerdeki bu yatırımı çoğu küçük firma yapamıyor veya göze alamıyor.

Alkıma gelen başka bir detay.Neden nerdeyse bütün su firmaları ozon kullanıyor?Tek amacı var, dezenfenksiyon ve koruma.Durulama esnasında dezenfensiyon, saklama zamanına karşı koruma.Şişelenmiş suyun kapağını açmadığınız (yani hava aldırmadığınız) sürece (O3 hava ile karışınca normal haline döner) 1,5 - 2 yıl bozulmadan dayanır.Ama bir bardak içine boşaltın 7 günde bozulur, tadı ekşir, yosunlanır.Bu detayda ozonu niçin tercih ettiğimizin kanıtı.

Bunları gözönüne alarak yapmak istediğimiz veya kullanacağımız ozona karar verelim.Fan ile elde edeceğimiz O3 buzdolabı içindeki yiyecekleri koruma amaçlı veya su ile karışımını yapabilirseniz ki su minerallerine göre değişir, bunu gargara olarak kullanabilirsiniz ama içmeyin.İçmek için şişe suyu alın

Benim sistemin çıkışındaki O3 ün kokusu nefes borunuzu parçalayabilir.Ortalama değer 5 ml/m değerinde olacaktır ki suya karıştırdığınızda (iyi difüzyon yapmalısınız ki karışım olmazsa tehlikeli olur) bu suyu tarımda etkin kullanabilirsiniz.Benim nacizane fikrimi sorarsanız kesinlikle hayır derim.Peki ortamda labaratuvarımız olmadan bunu nasıl ölçeriz derseniz, benim sistemin ürettiği O3 değeri 0,050 ppm değerine yakın olur.Kapalı hazne içinde kalmadığı sürece 2 dk. içinde herşey uçar.Fan ile üretilen değer ise 0,005 - 0,010 ppm arasında olacaktır ki kapalı hazneye alamazsınız (fan gücü basınç oluşturamaz) anında kokusunu bile duymadan kaybedersiniz.Yani yaptığım işe yaradımı yaramadımı anlamadan çalıştırır durursunuz

Hala O3'ü üretmek isteyen var mı ?

Mehmet
Sayin Mehmet

Ozonlu suyu neden icmemeliyiz ?

Ozon gazi kana karistirilarak verilebilirken ozonlu suyu icmek neden sakincali ?

Yanlis anlamiyorsam hazir sularin icindede ozon var icecekseniz onu icin diyorsunuz oylemi ?

Birde ozon gazinin kokusu biber gazi bibi bi anda nefes borumuzu parcalayacak duzeyde tehlikeli diyorsunuz yoksa benmi yanlis anladim ?

remz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön