View Single Post
Eski 21-02-2011, 14:02   #73
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Seazone,

Ben bu maliyeti 750-1000 maliyetli makinaları 15000 euro ya satan firmaların ortağı değilim ama yine de araştırmayı seven biri olarak eğer su dezenfekte edilecekse klor yerine ozonla dezenfekte edilmesinden yanayım. Geride hiç bir artık bırakmadan işini yaptıktan sonra tekrar hayat kaynağımız olan oksijene dönüşen bu gazı musluktan akarken bile pis kokan klora tercih ederim. Ama tercih sizin, isterseniz siz klorlu su için. Keşke musluktan akan sularda ozonla dezenfekte edilse.

Benim sağlık konusunda ne kadar titiz olduğumu daha önceki yazılarımda da yazdım. Ozonla tedavi konusunda uygulama yapan bir sürü sağlık kuruluşu var. Merak eden gidip araştırır. Ama ozon sadece su dolum tesislerinde su arıtmak için kullanılmıyor. Sağlık sektöründe bayağı ciddi boyutlarda klinikler açılmaya başladı. Bu tedavilerde çok pahalı olduğu için herkes gidemiyor zaten. Burada bahsedilen pet şişede satılan suların içilmesi değil. Öyle olsa herkes ozonterapi uyguluyor olurdu. Ozonla tedavi sitesinde bazı tedavi uygulamalarını anlatıyor. Okumanızı tavsiye ederim.

Ozonla hava temizliği için ise bir çok yapı markette satılan cihazlar var. Belirli bir konsantrasyonda gün boyu çalışmasının hiç bir sakıncası yok. Anaokullarında bile kullanılıyor. Önemli olan hangi konsantrasyonda kullanılabileceğini bilmek. Yoğun bakımda da hastaya oksijen bağlıyorlar ama tüpü sonuna kadar açmıyorlar. Fazlası elbette ciğerleri tahrip edecektir.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön