View Single Post
Eski 20-02-2011, 21:37   #69
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gece Mesajı Göster
Todor'un 'quartz çakmak' fikrinden sonra ben de bu linki buldum; optimum verim eldesini yakalama konusunda, diğer yöntemlere alternatif oluşturup, fikir verebilecek açıklama da eklemişler.

Linkteki sayfanın en altında, aynı sitedeki ozon ile ilgili diğer alet edavat için ek linkler de var. Oradaki bilgilerden de yararlanılabilir.


gece
herkes ozon tabakasını delerken üretmek için yol yordam aranılan forumun forum kişisi
Kuars elektrik verilince hareket , hareket verilince elektrik üretebilen bir madendir. Piezo tweteerların içinde bu madenden vardır. Tiz seslerin çıkabilmesi için. Manyetolu (içinde manyeto yoktur isim yakıştırması yapılmış) çakmakların içinde vardır bu madenden. yaylı bir mekanizma bir demir ağırlık parçasını kuarsa çarptırır ortaya elektrik çıkar kıvılcım olur.

Sürekli kıvılcım elde etmek için iyi bir yol değil bence. ozon üretimi için sürekli kesintisiz bir kıvılcım arkı lazım. Kuvars böyle çalışırsa çok yorulur. Zaten bir ömrü vardır, sürekli darbe alan maden zamanla özelliğini kaybeder. Zaten elektrik eldesi için devamlı bir hareket üretebilmek de çok kolay bir iş değil onada bir ayrı mekanizma lazım.

Fırınların üzerinde bağlı olan çakmakların çoğu 220 den bir tranformotor vasıtasıyla yüksek voltaj üretiyor. Sürekli, kesintisiz kıvılcım için en uygunu elektronik ya da bobinli, bir transformotor yardımı ile olur gibime geliyor.

Fırınlarda kuarslı sabit çakmaklarda var. Basılınca kıvılcım çakmasından başka çat çat ses çıkarırlar. Bunu da fırın elektrikler kesikken de çakılıp yakılabilsin diye yapıyorlar. Çünkü bobinin kıvılcım yapması için elektrik alması lazım. Ama kuvarsın kıvılcım çıkarabilmesi için sadece bir darbe lazım.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön