View Single Post
Eski 20-02-2011, 21:15   #67
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Sayın Maybach,

Teşekkür ederim. Ozon gazının yararlı bakteri seçebileceğini sanmam. : )

Ama besinli suyun içinde üreyen her türlü canlı organizma bize zaten gerekmiyor. İster yosun hücreleri ister basillüs türleri ister daha basitleri farketmez. 3lü oksijen parçalanırken tek kalan oksijen atomu bakteri hücresinin lipit yani yağ tabakasına bağlanıp parçalanmasını sağlıyor. Alg hücresinin dış duvarında lipit tabakası yok. Orada ne yapıyor henüz bilmiyorum ama yakında öğreniriz.

Sayın Sarıcan,

Bu basit bir düzenek. ozonun üretildiği yerin daha kapalı korumalı olması gerek bence de. Hava akımının kontrol edilebilmesi gerek. Bu basitlikte bir düzenekte zaten umduğumuz gibi kıvılcım da sağlayamadık.

Sanki daha iyi, güçlü bir düzenek yapmayı başarıp, ozon üretimini hissedebileceğimiz tarzda, ondan sonra onu basitleştirmek gerekli gibi.

Okuldaki kalın cam tüpler var. Onların içinde güçlü bir kıvılcım yapılabilse daha iyi olacak gibi. Pet şişede çok hacimli oldu. Ayrıca yazıların başında çizim olarak gösterdiğim metal elek ve arasında demir çubuktan kıvılcım atlatmak biraz zor oldu. Bir iki daha deneme yaptıktan sonra, burada gene bir tane daha yapabilirim inşallah.

Bu lamelli-folyolu düzeneği yapmak bana çok kolay göründü Todor gösterince.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön