View Single Post
Eski 20-02-2011, 16:15   #62
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Kısmen bitmiş hali budur. Ancak düzgün kıvılcım almak için folyo işleminin tekrarlanması lazım. Devreler çok hassas kısadevre veya bazı denemeler yapmaya hiç yatkın değiller kolayca yanıyorlar. Ben devrenin birini yaktım bugün yani ikinci lameli istesemde bağlayamam.

Fakat bu adımlar takip edildiğinde çalışan bir ozon jeneratörü prototipi yapılmış olunuyor. Bu düzeneği bir antrenman düzeneği gibi görebilir evde uğraşmayı sevenler.

Fana bağladığımız elektronik adaptörümüzden çıkan iki siyah kabloyu bir diyot köprüsünde doğrulttuk ve fana artı eksisine dikkat ederek bağladık. Fanın uçlarını önce bir 9 voltluk çıtçıtlı pille deneyin. Fanın bağlantısında bu köprü diyotu ve lehim işini yapmak istemeyenler çıkabilir. Fanı elinize alın ve bir elektronikciye gidin bu fana bir köprü diyot bağla deyin.

220 kablomuz eski teyp fişlerinin birinin teyp tarafını keserek elde ettiğimiz bir fiş. Hem balasta hem de mini adaptöre 220 veriyoruz.

220 ile çalışırken çok ama çok dikkat ediyoruz. Yakınımızdaki bir insana acil durumda eletriği kesmenin yolunu öğretip çalışmaya ondan sonra başlıyoruz.

Küçük kısa yeşil kablolar yüksek voltaj klemensine köprü yapmak için. Fakat burada hala çözemediğim bir sorun var. Bazı balastların içine bir iki ilave yapmadan bu köprü işi sağlıklı çalışmıyor gibi geldi bana. Bu konuda bir inceleme yapıp buraya yazmam gerek. Devrenin birini bu köprü işini yapınca yaktım. Oysa diğeri köprülerle çalıştı. İçinden iki elemanı sökünce . . . Bir iki değişik balast alıp incelemem lazım.

Son halinde dokununca elimi ısırıyor yüksek voltaj ama kıvılcım pek yok. Çok nadiren tek tük noktasal kıvılcımlar var. Lamelin çok hassas tasarlanması lazım. Belki 36 wat yazandan daha güçlü bir balast almak lazım.

Eklenen Resimler
    
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön